Miki Rork u poseti Manstiru Sveti Nektarije
Screenshot/Youtube
Poznaje naše proizvode: Miki Rork

Associated Press

Foto: Associated Press

Naime, prema našim saznanjima, film je snimljen u Grčkoj, a nakon završetka snimanja Rork je obišao ostrvo gde se nalazi Manastir Svetog Nektarija Eginskog. 

- Ideja naše rediteljke bila je da snimi film o Svetom Nektariju, koji je za života bio neopravdano prognan i osuđen bez suđenja. Sam film "Božji čovek" prikazuje iskušenja i nevolje Svetog Nektarija, koji u pravoslavnom svetu važi za čudotvorca i iscelitelja. Postoje brojna svedočenja o tome da su se dešavala čuda nad njegovim moštima, za koje se veruje da imaju isceliteljske moći i da pomažu onima koji boluju od teških bolesti, a naročito obolelima od raka - kaže na početku razgovora za "Alo!" naš izvor i objašnjava zbog čega je rediteljka odabrala baš holivudskog glumca za ovaj film.

Miki Rork u poseti Manstiru Sveti Nektarije

Facebook

 Foto: Facebook
Miki Rork u poseti Manstiru Sveti Nektarije

Screenshot/Youtube

 Foto: Screenshot/Youtube

- On je sa rediteljkom posetio Manastir Svetog Nektarija Eginskog, a koliki je utisak na njega to iskustvo ostavilo, svedoči činjenica da se dugo molio pred ikonom svetitelja, a čak je i zaplakao. Takođe, dan je proveo u razgovoru sa monasima, od kojih je na kraju dobio i ikonu Svete Bogorodice, a taj gest ga je posebno dirnuo - ispričao je za kraj naš izvor. 

Pročitajte i: