Zoran Jevremović
Lj. Tozev
Komemoracija Mikiju Jevremoviću

Lj. Tozev

Deca Mikija Jevremovića, Foto: Lj. Tozev

U Dom sindikata među prvima su došla pevačeva deca: ćerka Jelena i sinovi Stefan i Đorđe. Okupio se i veliki broj Mikijevih prijatelja i kolega sa javne scene.

Došli su Đorđe Marjanović, Željko Samardžić, Željko Joksimović, Bane Obradović, Minja Subota, Matija Bećković, Nenad Jezdić, Suzana Mančić, Predrag Živković Tozovac i drugi.

 

U govoru posvećenom ovom velikom umetniku otkriveno je da je Miki snimio svoju poslednju pesmu, ali njeno izdavanje nije dočekao:

- Govorio je kako se svaki stih mora doživeti srcem. Imao je preko 15 miliona prodatih ploča... Snimio je poslednju pesmu koja treba da izađe na proleće, ali Miki to nije dočekao. 

Predrag Živković Tozovac

Lj. Tozev

Predrag Živković Tozovac, Foto: Lj. Tozev

Nekoliko reči o Jevremoviću rekao je i Predrag Živković Tozovac.

- Ako postoji neko ko je život oslikao u pesmama, onda je to Miki. On je za mene svetski umenik koji nikada ne umire. Žao mi je što je otišao tako rano. Od srca i duše hoću da kažem njemu, Bog mu je podario talenat i sve ono što treba da ima pevač. Hvala mu što je postojao!

Nenad Jezdić

Lj. Tozev

Nenad Jezdić, Foto: Lj. Tozev

Nenad Jezdić pročitao je govor koji je pripremio Matija Bećković.

- Pozajmio sam novac jednom prilikom od Mikija. Nikada mi nije tražio da mu vratim, ali evo dokaz da pamtim sve što se desilo. Hvala mu na tome i ovo je način da mu se odužim i kažem da nisam zaboravio - napisao je Bećković, između ostalog.

Zoran Jevremović

Lj. Tozev

Zoran Jevremović, Foto: Lj. Tozev

Ipak, najdirljiviji govor održao je Mikijev mlađi brat Zoran Jevremović.

- Dragi moj burazeru, za sve ovo vreme trudio sam se da budem tvoja senka i potpora. Slavili smo zajedno mnoge festivalske pobede, proslavljali tiraže, pevali zajedno. Bio sam uz tebe i kada ti je bilo teško, mnogo teško. Od mame, tate, seke dobio sam u amanet da te čuvam, uspelo mi je to do pre neki dan. Nisi odgovarao na telefonske pozive, posumnjao sam. Moj Dejan je ludački vozio. Mislio sam u sebi samo da ne zakasni. Tvoja ispružena leva ruka prema meni i moj osećaj da si tog trenutka hteo nešto da mi kažeš, davalo mi je nadu... Ipak, bog je hteo drugačije. Ovaj primerak monografije, povodom tvog velikog jubileja, prvi sam zadržao za sebe. Ovaj poslednji, danas na groblju, pružiću ispod one ispružene ruke. Tako ćemo biti zajedno - rekao je Zoran.

Posle njegovog govora čula se pesma Mikija Jevremovića "Zašto nestaje sjaj".

 

Pred sam kraj komemoracije Đorđu Marjanoviću je pozlilo, ali su prisutni odmah reagovali i prineli mu šećer i vodu, posle čega je muzičar došao sebi.

Komentari (4)

mikica2

19.01.2017 14:33

zao mi je sto je otisai covek SA BUKETOM ZUTIH RUZA, koji je ulepsai nasu mladost, svaka njegova pesma budila jw u meni nesto nezno,lepo,a danas posle ove pesme samo bol JER ODLAZI SA NASIM MIKIJEM I DEI NAS. ANĐELI NEK TE CUVAJU

sofija77

19.01.2017 14:51

Ne bi zelela da me neko pogresno razume, nisam nacionalista ali me boli sto Srbi svoje uspesne ljude ignorisu. Naime, kada je Arsen Dedic preminuo, citava jedna emisija na rts je posvecena njemu, a smrt Mikija Jevremovica je objavljena kao vest u dnevniku i nista vise. Nisam cak ni neko ko je preterano voleo Mikija i njegove pesme, ali mi ovakvo ponasanje nas Srba upada u oci.

VERA

19.01.2017 18:34

@sofija77 - to jednostavno nije tacno! Da ste pratili rts videli bi ste i nesto drugo sem obicne vesti u dnevniku.Neumesno mi je u ovom trenutku govoriti o poredjenju Arsena i Mikija. Svako ko ih je pratio od njihovog pojavljivanja razumece.Nema mesta prozivanju i racunanju. Postovanje obojici i neka im je laka zemlja.

vitez

19.01.2017 20:53

@sofija77 - Pomalo ste vi upravu, no eto setimo se ovih svojih kada odu. Možda se Miki nije mogao da izbori za svoje mesto ali nije hteo ni da podilazi neukusu. Volimo tuđe pa to ti je ne poštujemo sebe ni svoje.