Ljiljana Lašić
Screenshot
Ljiljana Lašić

Screenshot

Foto: Screenshot

Ljiljana Lašić bila je jedna od najvećih zvezda bivše Jugoslavije, lepotica za kojom su se svi okretali, a onda se povukla sa malih ekrana i danas jedino možemo da je gledamo u pozorištu na Slaviji.

Ljiljana Lašić je rođena 17. decembra 1946. u Kragujevcu, ali u Beogradu je prohodala i tu se školovala. Bila je 40 godina stalni član Beogradskog dramskog pozorišta. Ali, veliku popularnost, širom Jugoslavije, stekla je ulogom Tine u čuvenoj TV-seriji "Pozorište u kući", poznata je i kao Lela iz "Boljeg života".

- Prvo sam se upisala na arhitekturu, a suprug Vladislav se, kao arhitekta, bavio scenografijom za filmove. Shvatila sam da bi u tim uslovima moj brak propao, pa sam, u želji da uskladimo ritam kretanja, položila prijemni na Fakultetu dramskih umetnosti. Bila sam tu u divnoj klasi s Petrom Božovićem, Svetlanom Bojković, Brankom Milićevićem Kockicom… Na trećoj godini sam, posle pet godina braka, rodila sina… - ispričala je u jednom intervjuu za "Politiku" Ljiljana koja se udala veoma mlada.

Ljiljana Lašić

screenshot Youtube

Foto: screenshot Youtube

- Nikome ne preporučujem. Udati se u 18. godini znači lišiti se velikog dela mladosti. Imam brak u kome delimo isti sistem vrednosti. I ta zajednica traje 46 godina! Dobri smo prijatelji. Znamo se od detinjstva – iz iste smo ulice - ispričala je ona.

Inače, nije verovala u brak do groba, ali je to mišljenje promenila.

Ljiljana Lašić

Screenshot

Foto: Screenshot

- Sigurna sam da je i on voleo neke žene i ja neke muškarce. Ali, nas dvoje smo odlučili da živimo jedno s drugim. Atipičan je to odnos. Ni on, ni ja nismo verovali u ljubav do groba. Sad, naravno, da. Sa toliko godina, sa toliko iskušenja - rekla je ona.

Ona u braku sa Vladislavom Lašićem ima sina Đorđa i unuku Jovanu.

Ljiljana Lašić

screenshot Youtube

Foto: screenshot Youtube

Podsetimo, u seriji "Bolji život" u ulozi glavnog junaka, glave porodice Popadić, bio je Marko Nikolić, a njegovu suprugu Emiliju tumačila je naša čuvena glumica Svetlana Bojković, čiji nam je lik slomio srce kada je prevarila svog Dragišu sa profesorom njenog mlađeg sina Bobe koga je tumačio Voja Brajović, u seriji poznatiji kao "Terminator".

Za tu aferu ubrzo je saznala i Terminatorova žena Lelica koju je igrala glumica Ljiljana Lašić, a koja je umalo jednom prilikom ušla u fizički obračun sa Emilijom.

Komentari (1)

Branka

17.12.2019 13:59

Gospodji Lasic Bog je dobro dao jer je dobar covek,a evo i zasto ne mogu da joj to zaboravim.Vece ,ispred zeleznicke stanice u Beogradu,one nase prave, lepe,stoji omalena starija zena okruzena torbama i staju kola, a u njima mlada i lepa zena i da ne duzim ,lepo je pokupila torbe u kola i stariju gospodju i odvezla je na Zvezdaru.Bilo je to negde 1978-1980g.Nisu se poznavale, ali je moja mama prepoznala i uvek pricala o dobroj zeni, lepoj, cuvenoj glumici.