Lazar Ristovski
Masanori Jošida/Alo!
Lazar Ristovski

Masanori Jošida/Alo!

Lazar Ristovski, Foto: Masanori Jošida/Alo!

Nakon premijere italijanske komedije „Čovek koji je kupio Mesec“, koja je od sinoć na repertoaru u svim većim bioskopima u Srbiji, glumac Lazar Ristovski, kome je poverena glavna uloga, govorio je ekskluzivno za „Alo!“ o ovom, ali i o drugim projektima, te otkrio koliko dugo ne igra u pozorištu, ali i zbog čega ne gleda televiziju.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Ulogu u italijanskoj komediji je, kaže, prihvatio bez razmišljanja, jer mu se dopao lik koji je trebalo da tumači.

- Uvek je zadovoljstvo kada srpski glumac dobije ponudu da radi u inostranstvu. To je samim tim jedna vrsta priznanja. Kad se dobije velika uloga kao što je ova moja, onda to zaista jeste veliko zadovoljstvo za glumca, bez lažne skromnosti. Lepo je igrati u inostranstvu i na stranom jeziku, mada, ovo nije bio moj prvi film u Italiji. Pre toga sam snimio nekoliko filmova, između ostalog i sa njihovom čuvenom lepoticom Marijom Gracijom Kučinoti. Sve skupa se to u nekoj glumačkoj biografiji sklapa na jedan lep način i ja sam zbog toga miran i zadovoljan - kaže Lazar za „Alo!“.

Na pitanje da li ga je neko od srpskih kolega pozvao i čestitao mu na velikoj ulozi, vešto je izbegao odgovor.

- Glumci su jedni prema drugima vrlo raspoloženi, nema neke velike ljubomore. Ima tu i tamo sujete, mada se ja s glumcima ne družim mnogo - kaže Ristovski kroz smeh.

Tokom snimanja, kaže, bio je razdvojen od porodice, ali mu to nije predstavljalo problem. Naprotiv.

Lazar Ristovski

Masanori Jošida/Alo!

Lazar Ristovski, Foto: Masanori Jošida/Alo!

- Bio sam sam, bez porodice. Snimao sam 10-15 dana, tako da nije bio problem što smo razdvojeni. Uživao sam u predivnoj Sardiniji, ali i u narodu, koji je, po mnogo čemu čini mi se blizak našem. Ako ni po čemu drugom, onda po tvrdoglavosti - kaže Lazar Ristovski za „Alo!“. Iako često možemo čuti da su Italijanke najlepše žene, Ristovski kaže da baš i nije tako.

- Najlepše su one žene koje su naše. Svakome je njegova žena najlepša - kaže on.

Ristovski u italijanskoj komediji reditelja Paola Zuke igra čoveka koji je svojoj devojci kupio Mesec. Kaže da mu je po mnogo čemu sličan, ali i da su u isto vreme i različiti.

- To je čovek koji je, osim toga što je ribar koji lovi ribu na tradicionalan način, dinamitom (smeh), po čemu je sličan i ovim našima ovde, i pesnik, ali pesnik naroda. Samim tim što je obećao svojoj devojci da će joj kupiti Mesec, on je i romantik i pesnik. Pedeset godina kasnije, Amerikanci su odlučili da kupe Mesec, ali su imali saznanje da je 50 godina pre njih jedan čovek to već uradio. Možete misliti kako se cela stvar zamotava dramaturški - objašnjava Ristovski, koji ne prati ono što se na našim malim ekranima trenutno emituje, jer smatra da vlada hiperprodukcija koja nije dobra ni za umetnike ni za umetnost.

Lazar Ristovski

Masanori Jošida/Alo!

Lazar Ristovski, Foto: Masanori Jošida/Alo!

- U pozorištu ne igram već 25 godina i tamo idem samo kad moja žena Danica igra svoju premijeru. Nažalost, ne idem mnogo ni u bioskop, a ne gledam ni te naše silne serije i filmove, koje se snimaju i koje se emituju. Tu i tamo pogledam, ali nisam više siguran ni koji glumci igraju u kojoj seriji jer ne menjaju svoje kostime, ne menjaju ni karaktere. Ne znam čemu sve to služi, osim da se uzmu neke pare i da se neke produkcije vrte, ali bože moj... To je odlika ovog vremena - površnost, površnost, površnost… - kaže Lazar Ristovski za „Alo!“. 

NAJČITANIJE VESTI IZ POP KULTURE:

 

U svojoj bogatoj glumačkoj karijeri, kaže, više je uloga odbio nego prihvatio, a na te svoje odluke je ponosan. Ima međutim i onih zbog kojih se pokajao.

"Senke nad Balkanom" ne prestaju da zapanjuju! Otkrivamo šta se dogodilo u drugoj epizodi! (FOTO)

Počela je 1934. godina. Prva epizoda nove sezone serije "Senke nad Balkanom" je ostavila snažan utisak na Srbiju, a ista se završila pojavljivanjem Taneta. U nastavku vam donosimo sadržaj druge epizode, a šta se sve dešavalo u prvoj epizodi, pročitajte OVDE .

- Na početku moje karijere zvao me je Goran Marković da igram u „Specijalnom vaspitanju“ glavnog negativca, kojeg je igrao Lečić. Ja sam to odbio jer sam hteo da u svom životu igram samo pozitivce i heroje. Odbio sam mnogo uloga zato što mislim da ovaj moj posao jeste posao, ali je i moj život u isto vreme. Želeo sam da ono što radim ostane iza mene - kaže on.

Pogledajte BONUS video:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!