Isidora Bjelica
Promo
Isidora Bjelica

Promo

Isidora Bjelica, Foto: Promo

Supruga dramaturga Nebojše Pajkića (66), s kojim ima sina Lava (22) i ćerku Vilu (17), tvrdi da je svoje teško zdravstveno stanje doživela kao priliku za duhovni napredak te se, u skladu s mogućnostima, trudi da živi potpuno normalno.

Na pitanje koliko su se tokom poslednjih godina promenili njihovi porodični odnosi, Isidora odgovara:

- Mnogo jer čovek uči ljubav najviše sa svojim bližnjima. Pre svega, učila sam da ne budem posesivna i da naučim da poštujem njihovu slobodu i pravo da misle i rade drugačije. Esencija duhovnog razvoja jeste u prihvatanju sebe, ali i drugih koji ne mogu biti realizacija naših projekcija i želja - kaže ona i dodaje:

 

#bilojednomusrbiji

A post shared by Isidora Bjelica (@isidorabjelicapajkic) on Feb 23, 2018 at 3:18pm PST

- Moja porodica je imala ogromne stresove, naročito u trenucima kada mislimo da je sve dobro a onda se bolest vrati. Moja deca odrasla su preko noći i suočila se sa smrću i životom na jedan drugi način.

U braku je pune 24 godine, a evo koliko se njen odnos sa suprugom promenio zbog bolesti:

- Imamo potpuno drugačiji odnos. Oboje smo se mnogo promenili, a s nama i naš odnos. Blizina smrti potpuno promeni ljubav jer nema mesta ni za dosadu, ni entropiju, ni foliranja. Da bi čovek izgradio bilo koji odnos, mora prvo da nauči da bude sam, potpuno sam, i da u sebi otkrije sve ono što je uvek tražio u drugima.

Komentari (2)

Lule

28.04.2018 11:24

Ne menja brak bolest no ga menja vreme, posle toliko godina braka nema ni jednog braka koji je isti.

Sasha

28.04.2018 12:07

@Lule - Ne dao ti dragi Bog da shvatis sta ova zena prica. Bolest ovajve vrste itekako menja brak. Nekada na bolje, a nekada na gore. Uostalom svaki psiholog tj psihijatar ce ti to reci...