"Da sam hteo lovu, ne bih bio glumac!"

Olivera Konatar | vip 2018-04-03 17:30:06 2018-04-03 17:30:06

Uroš Jovčić, zvezda serija „Montevideo“ i „Komšije“, za „Alo!“ otkriva da je rešio da glumi posveti život, iako je svestan da od nje neće moći mnogo da zaradi.

Dejan Briza

Mladi glumac je, naime, svestan situacije na našem tržištu, ali da ga to nije sprečilo da se opredeli za profesiju o kojoj je maštao od detinjstva.

- Realno je da situacija na glumačkoj sceni kod nas nije na najvišem nivou. Mi smo daleko od načina života i zarade, na primer, holivudskih glumaca. Ipak, kao i većina mojih kolega, ovim poslom se ne bavim da bih postao poznat i uzeo velike pare. Sa tom umetnošću se rodite i oživite je za sebe i one koji poštuju i vole vaš rad. Iskrenom glumcu je draže da deset osoba, onako iskreno, od srca, dođe da isprati predstavu u kojoj igra nego sva lažna popularnost ovog sveta - objašnjava Uroš i dodaje da se ne plaši konkurencije.

- Tržište je puno mladih glumaca i gotovo je nemoguće da svi imaju posla. Ovo nije posao koji možete da isplanirate ili da očekujete previše. Ipak, ne žalim se. Zadovoljan sam, ostvario sam svoj cilj i ono što mi je najdraže, zaposlio sam se u pozorištu. Sve ostalo će doći, bitno je da postoje zadovoljstvo i ljubav prema onome što smo izabrali - kaže za „Alo!“ Jovčić, koji je odmalena znao da će se baviti umetnošću.

- Kao mali sam voleo da se maskiram, presvlačim, često sam glumio Tarzana, razne dečje junake, voleo sam da se verem po drveću, da se uživim u neki drugi svet. Tako sam zavoleo glumu i srećan sam što sam krenuo tim putem - rekao nam je Uroš i dodao da bi da nije postao glumac verovatno upisao medicinu.

Expand player
Pogledajte više