Donald Tramp
Foto: AP/Foto:AP

Dugo planirani sastanak američki Srbi su iskoristili da sa kandidatom Republikanske stranke na predstojećim predsedničkim izborima u SAD porazgovaraju na razne teme, a sastanku je prisustvovao i bivši dvostruki guverner države Ilinois Rod Blagojević.

Blagojević, koji je Trampov specijalni savetnik i jedan od najbližih saradnika, lično je posredovao da dođe do sastanka između bivšeg predsednika Amerike i izabranih predsatavnika srpske emigracije, piše srpski list u Americi.

Pre ručka održana je diskusija za okruglim stolom, kojoj je pored srpskih predstavnika prisustvovalo desetak Trampovih najbližih saradnika, a koju je Tramp iskoristio da predstavi najvažnije tačke svog predsedničkog programa i upozna naše ljude sa dosadašnjim statistikama njegove kampanje i planovima za rešavanje problema ekonomije, sigurnosti granice, kao i gobalne sigurnosti.

Posle podužeg govora, predsednički kandidat je pozvao prisutne da postave pitanja, a među prvima se javio Ranko Ristić iz Čikaga.

On je iskoristio priliku da upozna Trampa sa činjenicom da ga podržava velika većina Srba u Americi i podseti ga na građanske ratove u bivšoj Jugoslaviji i besomučnu i nepravednu kampanju američkih medija i tadašnje administracije protiv Srba i Srbije, koja je trajala nekoliko decenija, a oseća se i dan danas, a u svetlu najnovijih pokušaja da se srpski narod optuži za genocid.

- Istakao sam činjenicu da smo se mi Srbi u Bosni 1990-tih borili protiv 3,000 mudžahedina koji su počinili najstrašnije zločine, dok su istovremeno Si-en-en i Stejt department od nas pravili loše momke. Ispričao sam i detalje iz svoje lične i porodične istorije jer su upravo dva mudžahedina koji su bili u kampu El Mudžahid u blizini Zavidovića, na imanju mog pokojnog dede, Al Mihdar i Al Hazmi, samo nekoliko godina kasnije oteli avion Amerikan eirlajns 77, sa kojim su se 11. septembra zakucali u Pentagon - kazao je Ristić.

Kraj diskusije Tramp je iskoristio da se zahvali na podršci američkim, ali i Srbima iz celog sveta, i istakao da je od srpskog naroda dobio “mnogo poruka podrške u proteklih nekoliko veoma teških godina za njega i njegovu porodicu”.

Srpska delegacija je potom prisustvovala svečanom ručku u sali kompleksa Mar a Lago zajedno sa svim značajnijim političarima koji podržavaju Trampa.

- Tu je naša delegacija imala prilike da upozna i razgovara sa Vivekom Ramasvamijem, Markom Rubijom i drugim važnim ljudima kao što je Majk Džonson, glasnogovornikom Predstavničkog doma Kongresa - rekao je Ristić.

A onda je Tramp učinio veliku čast Rodu Blagojeviću, najpoznatijem Srbinu u američkoj politici svih vremena, koga je pred svima predstavio kao svog velikog prijatelja i bliskog saradnika.

- Ovde pored mene je čovek koji je, kao i ja, bio nepravedno optužen. Kad sam shvatio šta su mu uradili, pomilovao sam ga kao predsednik, to je najbolje što sam mogao da učinim. I danas vidim koliko sam bio u pravu. Ja volim ovog čoveka - rekao je Tramp predstavljajući Blagojevića.

Pored Blagojevića i Ristića u srpskoj delegaciji bili i Zoran Berić, Goran Petković, Dan Micić i Filip Milivojević.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading