Serija
Promo
Serija

Promo

Serija, Foto: Promo

"Preživeti Beograd" je priča o četiri mlade devojke iz unutrašnjosti Srbije koje dolaze u Beograd kako bi studirale i uspele u životu. Gledaoci će imati priliku da prate njihove živote kao i živote njihovih porodica.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Ekipa serije je uglavnom mlada glumačka postava, ali tu su i javnosti dobro poznata imena - Milena Pavlović, Anastasija Mandić, Isidora Minić, Tihomir Stanić, Mira Banjac, Radoš Bajić, Dara Džokić, Aleksandar Srećković i mnogi drugi.

Jednu od četiri glavne uloge igraće mlada Lenka Petrović, koja potiče iz glumačke porodice, pa nije iznenađujuće što se opredelila za ovaj poziv imajući u vidu da su joj roditelji Dragan Petrović Pele i Olga Odanović.

Lenka, ti si ćerka poznatih roditelja. Kako ti je to pomoglo, a kako odmoglo?

- Pomoglo mi je to što su me zapravo oni zarazili ovim pozivom. Od malih nogu su me vukli sa sobom, da li je to pozorište, da li su to snimanja. Zahvalna sam im što su na mene preneli tu ljubav, što je bilo neminovno. Ali ne odmaže mi, ne bavim se time i ne razmišljam o tome. Ne mislim da to može preterano da mi pomogne ili odmogne. Više se bavim svojim radom i trudim se da budem vredna, to je ono što je trenutno važno za mene. To je jedna neminovnost, šta da radim?! To su mi roditelji i to je to. (smeh)

Da li su ti dali neki savet kada si uplovila u glumačke vode?

- Retko kad ja njih pitam za savete što se tiče posla. Najčešće se raspitam kod svoje profesorke, Marije Milenković. Naravno, pitam i njih nekad, kad su u pitanju neke specifične stvari. Ali neki konkretan savet je to da budem dobar čovek, da ostanem svoja, to su više ljudske stvari, ali su važne i za ovaj posao. Najčešće pričamo o životnim temama, ja volim sa njima o tome da raspravljam.

Tvoj lik se zove Ljudmila. Kako si se pripremala za ulogu?

- Imali smo super pripremu sa Đorđem Stanimirovićem. On je pre samog snimanja organizovao čitaće probe, insistirao je na tome i ja sam mu veoma zahvalna. One su nas zbližile kao grupu i imali smo prilike da se međusobno upoznamo, a isto tako su nam ta viđanja pre samog snimanja dala sigurnost, tako da kada smo došli na set već smo bili pripremljeni, scenario nam je bio poznat, tako da su pripreme bile zajedničke.

Šta gledaoci mogu da očekuju od Ljudmile?

- Moj lik je vrlo interesantan. Dok sam čitala scenario, ona mi je ostavila super utisak i na samom kastingu mi je bila vrlo zanimljiva. Kontradiktorna je. Na prvi pogled je štreberka, ali ume i da iznenadi i mislim da će zbog toga gledaocima da bude interesantna. U nekim trenucima kod nje se pojavi nešto neočekivano pa iznenadi i samu sebe. Tokom ovih 20 epizoda, Ljudmila će se menjati i odrastati.

Serija

Promo

Serija, Foto: Promo

Sa kojom njenom osobinom si se povezala, imate li nešto zajedničko?

- Ima stvari koje nas spajaju, možda ta neka nesigurnost. Ne bih rekla da sam nešto previše sigurna u sebe, ali na tome se radi. Ja sam i dalje u procesu prihvatanja sebe. Mislim da će se mladi poistovetiti sa svakim likom barem u nekom segmentu. Serija je vrlo bliska mladim ljudima, to su neke situacije kroz koje svi mladi prolaze.

Lenka Petrović

Screenshoot Instagram

Lenka Petrović, Foto: Screenshoot Instagram