princ Hari
Foto: Profimedia/Profimedia

Sa zvaničnog sajta kraljevske porodice uklonjena je izjava princa Harija u kojoj je kritikovao britanske novine zbog negativnog tretmana njegove tadašnje devojke, a sada supruge Megan Markl.

Taj čin britanski mediji su mahom nazvali "finalnim izbacivanjem" Harija iz života kraljevske porodice.

Izbačena izjava Hariju je bila veoma bitna jer je predstavljala njegovo prvo obraćanje javnosti nakon što su se u medijima pojavili tekstovi koji njemu nisu nimalo odgovarali. 

"Prošle nedelje ste prešli granicu. Njegova devojka, Megan Markl, bila je izložena zlostavljanju i uznemiravanju. Nešto od toga je bilo javno - blaćenje na naslovnoj strani nacionalnih novina, rasno nabijeni komentari, otvoreni seksizam i trolovanje na društvenim mrežama i komentari ispod članaka na vebu..." poručio je Hari preko svog stručnjaka za odnose s javnošću.

"Nije u redu da gospođa Markl nakon nekoliko meseci veze sa princom bude izložena takvoj oluji. Zna da će komentari reći da je to cena koju ona mora da plati i da je sve to deo igre. Ali on se sa tim ne slaže. Ovo nije igra, ovo je njen i njegov život", bilo je navedeno u saopštenju, koje je sada uklonjeno sa zvaničnog sajta kraljevske porodice.

ČARLS IZBACIO HARIJA IZ KRALJEVSKE PORODICE! Kraljev potez šokirao svet i Britaniju, nastaće neviđeni haos!

Profimedia

 

Zapravo, saopštenje se odnosilo na članak koji je objavljen u MailOnlinu, pod naslovom: "Harijeva nova devojka stigla je pravo iz Komtona'". Aluzija se odnosila na pesmu "Straight Outta Compton" iz 1988. godine. Mnogi taj grad povezuju sa nasiljem i bandama. Hariju se taj naslov nije dopao i istakao je da je seksistički i rasistički, pa se oglasio na tu temu i tako prvi put javno potvrdio svoju vezu sa Markl. Tako je stavio do znanja koliko mu Megan znači, pokazao je da nije od zadirkivanja i da ne želi da se o Megan priča na loš način samo zato što je druge rase.

Saopštenje je više od sedam godina stajalo na stranici na kojoj monarhija objavljuje zvanične izjave i stavove. Hari je kasnije otkrio da je ta njegova izjava veoma razbesnela njegovog oca i brata, jer je protumačena kao prozivka na njihov račun, odnosno manjak njihovog zaštitničkog odnosa prema Kamili i Kejt Midlton.

ČARLS IZBACIO HARIJA IZ KRALJEVSKE PORODICE! Kraljev potez šokirao svet i Britaniju, nastaće neviđeni haos!

Tanjug/Ap

 

Veruje se da je komentar obrisan još u decembru prošle godine, ali su američki novinari tek sada primetili promenu. Na društvenim mrežama tradicionalno su usledile polemike, a većina je saglasna sa odlukom kralja Čarlsa. Mnogi, naime, smatraju da je tu Harijevu izjavu najbolje zaboraviti jer je u međuvremenu u više navrata oklevetao oca, pa nema smisla da Čarls stane na njegovu stranu.

-"Kralj Čarls je ovim potezom dokrajčio Harija"- bio je jedan od komentara na društvenim mrežama.

- "Sin pjuvao, tatica uzvratio udarac"- glasio je drugi komentar na društvenoj mreži Iks, nekadašnjem Tviteru.

Dvostruki šamar za princa Harija

Samo nekoliko sati nakon što je stigao u Uedinjeno kraljevstvo, princ Hari je pretrpeo dva žestoka "šamara". 

Već je bilo poznato da tokom boravka na Ostrvu neće imati priliku da se sretne sa svojim oceme, kraljem Čarlsom, jer je njegov raspored "prepun". Drugi šamar usledio je kada je, samo dva sata nakon što je iz Kalifonije sleteo na britansko tlo, saznao da će ono što je mislio da pripada njemu dobiti njegov brat Vilijam.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading