Džejmi Li Kertis
Foto: Profimedia/Profimedia

Slavna holivudska glumica Džejmi Li Kertis je, kako je sama priznala, jako dugo bila zavisna od heroina.

– Zavisna sam bila u dva navrata, prvi put zbog bolova, drugi put zbog stida jer sam bila zavisna - otkrila je za strane medije glumica, čija se porodica suočavala s ogromnim problemima kada je reč o zavisnosti. Njen otac, takođe slavni holivudski glumac Tomi Kertis, kao i brat  Nikolas takođe su bili heroinski zavisnici. A kada je Nikolas preminuo u 23. godini od posledica predoziranja heroinom, i Džejmi je počela da ga uzima.

– Znala sam da tata ima problema, a imala sam i ja, pa smo delili drogu. Bilo je vremena kada sam ja bila jedino dete koje je sa njim htelo da razgovara. Imala sam šestoro braće i sestara, sada ih imam petoro - moj brat Nikolas preminuo je od predoziranja heroinom, kada je imao samo 23 godine - ispričala je Džejmi ranije, a sada je otkrila i drugu svoju zavisnost - od lekova i alkohola.

- Otišla sam na estetsku operaciju uklanjanja podočnjaka. Za mene je to bilo užasno iskustvo. Zbog bolova sam počela da uzimam opijate, kasnije da ih mešam sa alkoholom - ispričala je glumica.

Džejmi Li Kertis

Profimedia

 

Toni je 2010. godine preminuo od srčanog udara sa 85 godina, a Džejmi se drogirala tabletama protiv bolova punih 10 godina.

- Stalno sam uzimala opijate, krala sam ih, lagala. Niko nije znao. Niko! - priznala je i dodala da je tek u februaru 1999. prvi put otišla na odvikavanje, na šta ju je nagovorio suprug Kristofer Gest, sa kojim je u braku 33 godine.

- Odlučila sam da prekinem taj ciklus koji je uništio živote generacijama moje porodice. To što sam ostala trezna je bilo moje najveće životno dostignuće. Veće od toga što sam pronašla muža, veće od toga što imam dvoje dece, veće od bilo kojeg poslovnog uspeha. Veće od svega - rekla je glumica koja je trezna poslednjih 20 godina, ali i dalje posećuje sastanke lečenih zavisnika.


PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading