STRAVIČNE OPTUŽBE NA RAČUN PRINCA! Novi skandal drma kraljevsku porodicu, spominje se silovanje, mučenje i ubijanje!
Profimedia

Britanskoj kraljevskoj porodici baš ne ide, posle vesti o teškim bolestima kralja Čarlsa i princeze Kejt, sada se suočava sa novim optužbama na račun princa Harija.

Kako javlja „San“, vojvoda od Saseksa je u velikom problemu, preti mu ozbiljna optužba za jezive zločine organizacije čiji je donedavno bio prvi čovek. Reč je o dobrotvornoj organizaciji za zaštitu životinja African parks (African Parks) Čiji naoružani rendžeri u afričkim parkovima muče i ubijaju lovokradice. Da stvar bude gora, na teret im se stavlja silovanje nedužnih pripadnika naroda Baku u Demokratskoj Republici Kongo.

STRAVIČNE OPTUŽBE NA RAČUN PRINCA! Novi skandal drma kraljevsku porodicu, spominje se silovanje, mučenje i ubijanje!

Foto: Profimedia

 

Prema izjavama desetak svedoka, žrtve su vezali i dok bi visili, vrteli su ih i udarali palicama. Svedoci su mučenje opisali toliko krvoločnim, da bi, kako su istakli, „na kraju svi priznali sve, pa i ono što nikad nisu uradili“.

Pritom, u januaru ove godine su protiv nekoliko čuvara Afrikan parksa podnete tužbe za mučenje i silovanje pripadnika naroda Baka u Republici Kongo. Sada su se isti navodi pojavili u knjizi holandskog novinara Olivijera van Bimena „Preduzetnici u divljini“. Van Bimen je tri godine istraživao ovu nevladinu zajednicu i zabeležio je svedočenja ne samo žrtava, već i zločinaca, kao i bivših i sadašnjih čuvara Afrikan parksa.

- Ne traje dugo jer jako boli. Kada osoba visi tamo gore, a čuvari je udaraju palicama, govori i priznaje sve što želiš, čak i ono što ne zna - opisao je metodu mučenja zvanu „ljuljaška“ Foster Kalunga, rendžer u Zambiji.

kraljevska porodica

Profimedia

 

Inače, Afrikan parks je dobrotvorna organizacija, njen rad pomažu Velika Britanija i mnoge druge zemlje, kao i brojne slavne ličnosti i bogataši. Njen predsednik je šest godina bio princ Hari, a od 2023. godine on je član njegovog Nadzornog odbora. Sedište joj je u Južnoj Africi, ali radi širom kontinenta sa ciljem obnove nacionalnih parkova, kojima istovremeno i upravlja.

Bivši zaposleni u parku Garamba u Kongu Itijen Koliva ispričao je holandskom novinaru da instruktori primenjuju agresivan vojni pristup zaštiti divljih životinja.

- Čuvari najčešće dolaze iz Izraela, Francuske ili Južne Afrike, a na lovokradice gledaju kao na neprijatelje koje treba neutralisati - rekao je Koliva.

princ Hari

Foto AP

 

Njegovu izjavu su demantovali nadležni iz Afrikan parksa:

- Koliva je otpušten zbog krivolova na bivola i bradavičastu svinju - pisalo je u saopštenju ove organizacije, a uz to su dodali:

- Van Biman je pristrasan, a njegova knjiga je puna mana. Afrikan parks deluju više od 20 godina, s dugoročnim ugovorima s 12 različitih suverenih vlada i brojnim tradicionalnim vlastima. Dobili smo finansijska sredstva od većine globalnih institucija koje sve zahtevaju detaljne postupke provere, kao i povremene revizije.

Holanđanin im je otpozdravio jednom rečenicom:

- Princ Hari i odbor bi ozbiljno trebalo da preispitaju svoje uloge u organizaciji - naveo je on.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading