Sandra Bulok i Brajan Rendal
Foto: Profimedia/Foto: Profimedia

Pre nekoliko dana u svetu odjeknula vest da je suprug Sandre Bulok, fotograf Brajan Rendal, preminuo u 57. godini od retke bolesti ALS-a (amiotrofične laterlane skleroze).

Javnost je ostala prilično začuđena, jer niko nije znao da je Brajan bolestan, te su čak u poslednjih par nedelja strani mediji pisali da par ima probleme u vezi jer ih dugo nisu viđali zajedno.

Poznata holivudska ikona, simbol veselih komedija koje nas decenijama godina nasmejavaju, trenutno se oprašta od dugogodišnjeg partnera Brajana Rendala.

Brajan, ugledni fotograf i bivši model, proveo je protekle tri godine tiho prateći svoju borbu sa retkom neurološkom bolešću koja je posledica oštećenja i gubitka motornih neurona u mozgu i kičmenoj moždini, poznatom kao amiotrofična lateralna skleroza (ALS).

Ova bolest izaziva poremećaj u prenosu impulsa preko perifernih nerava do mišića, što za posledicu ima:

- gubitak mišićne mase,

- otežano kretanje i
- postepeno slabljenje vitalnih funkcija,
- sve do potpune paralize.

Ova bolest napreduje postepeno, a prosečno preživljavanje je tri do pet godina, sa često fatalnim ishodom.

Slavna glumica, koja sada ima punih 59 godina, upoznala se s Brajanom, koji je bio od nje mlađi dve godine, 2015. godine dok je fotografisao rođendan njenog sina Luisa. Njihova bliskost brzo se pretvorila u prijateljstvo, koje je još brže evoluiralo u dublju vezu.

U poslednjoj fazi bolest je napala nervni sistem, kičmenu moždinu i mozak.

Iako je Sandra već bila majka dvoje usvojene dece (njen sin Luis ima 13 godina, dok njena ćerka Lejla ima 10 godina), nikada nije ozbiljno razmišljala o braku. Njen privatni život nije često bio tema razgovora sve dok nije upoznala Brajana. Bio je redak izuzetak od muškaraca sa kojima se pojavljivala u javnosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading