CELA PORODICA RATUJE PROTIV VOJVOTKINJE Polusestra Megan Markl podnela tužbu protiv nje, skandal dobija novi epilog
EPA

Polusestra Megan Markl, Samanta Markl uputila je sudu zahtev da pozove određene ljude na davanje iskaza u njenoj tužbi za klevetu protiv vojvotkinje od Saseksa.

Naime, Samanta, koja živi na Floridi, podnela je tužbu protiv polusestre Megan sredinom 2021. godine zbog, tvrdi, laži iznesenih tokom eksplozivnog intervjua s Oprom Vinfri u proleće prošle godine. Takođe, Samanta smatra da je oklevetana u knjizi "Finding Freedom". Poznato je da su u toj biografiji Saseksovih, koncentrisanoj na njihov beg iz britanske kraljevske porodice, neki detalji došli od same Megan. Ona ih je plasirala preko tadašnjeg sekretara za komunikacije Saseksovih, Džejsona Knaufa o čemu je Knauf čak i svedočio na sudu u nevezanom slučaju.

Printscreen

 

Samanta je tvrdila da su "lažne tvrdnje i zlonamerne laži" koje okružuju Meganinu priču o kraljevskoj porodici izazvale njeno "poniženje, sram i mržnju protiv nje u svetskim razmerama", te traži odštetu od 100.000 dolara.

Megan je tokom intervjua Opri rekla da je "odrasla kao jedinica" iako ima polusestru Samantu i polubrata Tomasa.

- Ali ta percepcija je sama po sebi neutuživa. Teško je zamisliti ličniji, subjektivniji osećaj od onoga kako neko gleda na sopstveno detinjstvo - obrazložio je vojvotkinjin pravni tim.

- Meganina izjava da je "odrasla kao jedinica očito nije trebala da bude iskaz objektivne činjenice da nije imala genetsku braću i sestre ili polubraću i sestre".

EPA

 

Meganin advokat Majkl Kamp takođe tvrdi da su njeni komentari u intervjuu s Oprom zaštićeni Prvim amandmanom Ustava SAD, koji između ostalog govori o slobodi govora.

Kaže i da su tvrdnje polusestre da je Megan odgovorna za deo teksta u knjizi "Finding Freedom" samo pokušaj spasavanja slučaja koji je na krhkim nogama. Vojvotkinjin advokat smatra da s obzirom na to da ona nije pisala knjigu ne može biti ni odgovorna za njen sadržaj.

EPA

 

Nakon što je spisak željenih davalaca iskaza isplivao u javnost, Kamp je rekao da bi s tim trebalo pričekati dok se ne odluči o Meganinom zahtevu za odbacivanje celog slučaja. Ona i njeni advokati smatraju da je slučaj bez ikakve osnove, te da bi u ovom trenutku suđenje bilo nepotreban spektakl i gubitak vremena, novca i resursa stranaka". Američki i britanski mediji pišu kako će Megan zasigurno učiniti sve da do suđenja ne dođe, a kako se i dogodi da njen suprug Hari ne učestvuje u davanju iskaza ili svedočenju.

Trenutno nije poznato kada će sud odlučiti o odbacivanju tužbe ili nastavku suđenja.

ŽRTVA SAM SILOVANJA I INCESTA Ešli Džad progovorila o traumatičnom detinjstvu i zlostavljanju

Komentari (0)

Loading