TUGA DO NEBA Preminuo legendarni glumac, porodica se oprašta
EPA

Režiser filmova „Večni zov” i „Senke nestaju u podne”, Vladimir Krasnopoljski preminuo je u 90. godini života.

Rođen je 14. juna 1933. godine Završio je Istorijsko-filološki fakultet . Radio je u Sverdlovskom filmskom studiju od 1962. godine, nakon čega je prešao u Mosfilm.

Printscreen

 

Tragičnu vest potvrdio je Savez kinematografa Rusije.

- U 90. godini života, naš prijatelj i kolega, član Saveza kinematografa Rusije, laureat Državne nagrade SSSR-a i nosilac ordena „Značka Čast“, ​​„Orden časti“, „Za zasluge otadžbini“ preminuo reditelj igranog filma Vladimir Arkadjevič Krasnopoljski“ - navodi se u poruci.

Reditelj je zajedno sa Valerijem Uskovom, snimio legendarne filmove kao što su "Večni poziv", "Taiga Landing", "Senke nestaju u podne", "Dve sudbine" i mnoge druge.

Premijera "Večnog poziva" održana je 1973. godine Obožavaoci su tužni zbog smrti reditelja i izražavaju saučešće njegovoj porodici. „Nastavljamo da gubimo velike stvaraoce. Još jedna dobra osoba i talentovani reditelj postao nas je napustio. Saučešće porodici i prijateljima“; „Tuga...“, pišu na Vebu.

Printscreen

 

Vladimir Krasnopoljski je napustio 85-godišnju suprugu Vandu Krasnopoljsku. Zajedno su odgajali svoju ćerku Elenu, koja je krenula stopama svog oca, ali je potom promenila profesiju, postavši poznati konjički trener. Unuk Vasilij se takođe okušao u bioskopu, glumeći u brojnim filmovima.

PEVAČ SMRŠAO 44 KILOGRAMA Ne biste ga prepoznali, sad izgleda ovako (FOTO)

Komentari (0)

Loading