Zorica Brunclik
Rajko Ristić/Alo!
Zorica Brunclik

Rajko Ristić/Alo!

Zorica Brunclik, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Jedna od naših najvećih i najpopularnijih pevačica narodne muzike Zorica Brunclik peva čak nekoliko decenija, ali tvrdi da nema novca. Kako kaže, za sve, pa i najmanje potrepštine materijalna sredstva potražuje od svog supruga, čuvenog harmonikaša Miroljuba Aranđelovića Kemiša.

- Ja nemam novac, ima deda. Sad da mi preturite tašnu, ništa nećete naći. Miroljub mi daje novac kad mi zatreba, ja nikad nemam ni dinara kod sebe - kaže za „Alo!“ kroz smeh Zorica, dok njen suprug dodaje:

Zorica Brunclik

Rajko Ristić/Alo!

Zorica Brunclik, Foto: Rajko Ristić/Alo!

- Nema ona keša, ali ima karticu koja se izlizala od provlačenja.

Pevačica kaže da nerado odlazi i u nabavku, te da je i u tome odmenjuje jača polovina.

- Ne idem u prodavnicu, deda ide u nabavku, ali i da kupuje poklone unucima. On u tome uživa, a ja ne želim da mu to pravo uskraćujem - priča šaljivim tonom za „Alo!“ Zorica i objašnjava kako vidi godinu na izmaku.

Zorica Brunclik

Masanori Jošida/Alo!

Zorica Brunclik, Foto: Masanori Jošida/Alo!

- U ovoj godini dobila sam i unuku i unuka zbog čega sam presrećna i blagoslovena. Generalno je ova godina bila dobra - kaže pevačica, ali gubitku svog najboljeg prijatelja i kuma Šabana Šaulića, koje se takođe desilo u godini na izmaku, nije želela da govori. Kaže, teško je i bolno. Zato se opet osvrnula na svoje unuke.

- Unuci su moja radost i snaga, moja ljubav najveća. Kao majka bila sam užasno stroga, ali kao baka sam divna. Penju mi se na glavu, sve im dozvoljavam, ništa im ne branim. Sve može kad je o njima reč - kaže iskreno Brunclikova za „Alo!“.

Zorica Brunclik

Rajko Ristić/Alo!

Zorica Brunclik, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Od naredne godine ne očekuje puno, ali i ne traži. Tek poneki dan odmora više i mira koji joj je, kako kaže, preko potreban.

- U ovim godinama samo želim da uživam u miru i blagostanju, što želim sebi i svojim najmilijima. Naravno da je zdravlje uvek na prvom mestu, ali ako nema malo para, džaba vam o to zdravlje - kaže Zorica za „Alo!“.