Kajmakoski
Alo!/Rajko Ristić
Kajmakoski

Alo!/Rajko Ristić

Kajmakoski kao Tina Tarner, Foto: Rajko Ristić

Šou je počeo tako što je Ajs, Ajs Mara pozdravila je publiku i predstavila specijalnog člana žirija Andriju Miloševića i stalni trojac prepoznatljivim stihom iz pesme "Esi mi dobar" i iznenadila sve u studiju sjajnim repovanjem. Mara je briljirala kao Nigrutin, a to je bila samo uvertira za nastup Ane Grubin pod maskom Skaja Viklera - (Esi mi dobar/Otkucaji).

Devojke su zagrejale studio i napravile sjajnu atmosferu. Andriji se veoma dopalo kako su imitriale: "Bilo je odlično, dobro zezanje".

"Jako je dobra maska i vise ti gurtne kroz šlic”, primetio je Ivan na Aninom kostimu.

“Maro tebe nisam video sa bradom od prošlog leta”, našalio se Ivan na račun svoje koleginice i drugarice.

Nakon vrele atmosfere i rep muzike, u studiju je zavladala tišina. Halid je imitirao Davorina otpevavši čuvenu pesmu “Žute dunje”. Muslimoviću je imponovao ovaj zadatak.

“Davorin je bio vrhunski umetnik i čovek. Bio je divan čovek, saradnik, šteta što ljudi nisu večni”, setno je prokomentarisao pevač.

Uz ovu pesmu, Halida su uživo pratili tamburaši i dočarali atmosferu, a to se upravo dopalo kantautoru Georgievu koji je prokomentarisao da je dobro što smo čuli uživo tambure jer je to pomoglo celom dojmu.

“Halide, toliko si to sarajevski doneo, stvarno je bilo jako dobro, teško je pevati Davorina, to je bio potpuno poseban čovek ali meni se jako dopalo, svaka čast”, rekao je Vlado.

Usledio je još jedan veličanstven nastup. Plesači su uz sjajnu koreografiju dočarali Bondovsku atmosferu i glavnu temu iz filma “Golden eye”. Kako je i sam priznao, najveći problem za pripremu ove numere Danielu su predstavljale štikle. Ipak, žiriju se veoma dopalo kako je izgledala Danielova imitacija I snalaženje na visokim potpeticama.

Kad smo već kod koreografije, jedan takmičar ima ozbiljan problem sa plesom…

“Statičan sam i krut tako da je koreograf imao ozbiljan zadatak da me nauči nekom pokretu” požalio se mladi Rokvić. Kilibarda se našalila malo s njim rekavši da ima dve leve noge.

“Da, nisam neki igrač”, priznao je pevač.

Sa scene se začuo poznati hit “Bailando”, a kako bi dočarao u potpunosti specifični glas Enrikea, Nikola je morao da ode u takozvani poluglas što nije bilo nimalo lako. Ipak, njegova nesigurnost kada je u pitanju ples, najviše je zaintrigirao žiri.

Potom se binom ponovo začula tamburica - Đoša u ulozi Đorđa Balađevića “Devojka sa čardaš nogama”.

Ivana Peters je ovog puta u ulozi svoje simpatije iz mladosti - Eksla Rouza i pesmu “You could be mine”. U najavi numere Ivana je priznala da joj kontakt sa publikom nedostaje jer su pristuni u njenom životu od 15 godine. Bila je zaljubljena u Eksla, imala je poster u njegovoj prirodnoj veličini i ništa nije učila, bio joj je idol. Bend je svirao uživo!

TLZP: Kaja Ostojić kao Ivana Peters

Promo

TLZP: Kaja Ostojić kao Ivana Peters, Foto: Promo

Kaja Ostojić dobila je upravo svoju koleginicu Ivanu Peters kao zadatak. Ivana je rado pristala da joj pomogne i da smernice. Međutim, ova numera je bila posvećena Ivani koja nije mogla ni u snu da pretpostavi kakvo ju je iznenađnenje čekalo.

Nakon numere “Svet tuge” koju je Kaja fenomenalno otpevala i u potpunosti “skinula” Ivanu, krenula je pesma “Zbog tebe” grupe Tap 011. Iz lifta je najpre izašla Goca Tržan, a onda je za Ivanu usledio još veći šok - Milan, Pera i Đole na sceni. Tap 011 je ponovo bio na okupu, a Ivana sva u suzama.

“Ne mogu da verujem”, kroz suze je prokomentirasala. “Ja nisam u fazonu da plačem ovako”.

Zbog svega što je prošla u poslednjih godinu dana i zdravstvenog problema, Ivana ponovo briljira na sceni, skače, peva iz sveg glasa, prokomentarisala je Mara i dodala da je u studiju neko ko je najsrećniji što je Ivana ovde, a to je njega ćerkica Sara.

“Volimo da zabiberimo i da ljubav bude svuda”, rekla je Marija. Sarica je mami na binu donela buket cveća i pisamce: “Bila si odlična, nisam ni sumnjala, volim te, čak i ako ne pobediš, ti si moja pobednica”, napisala je Sara.

Ivana i dalje nije mogla da sabere utiske: “Smorena sam bila, mislila sam da je bio neki nesporazum sa organizacijom što nisam mogla da dovedem dete na set, ne mogu da verujem šta ste uradili...Kako su ovo sakrili od mene, nemam pojma, nisam nikakav detektiv”.

Ivana je bila oduševljena Kajinom imitacijom, baš kao i Tapovci: “Kaja je bila fantastična, pratili smo na monitoru njene pokrete, stvarno neverovatno”, rekli su Milan, Đole i Pera.

Neša ni ovaj put nije imao sreće za zadatkom, bar što se tiče težine izvođenja. Ovog puta dupla uloga - Eros Ramacoti i Šer.

“Zadatak mi je pomalo šizofren, pevam na italijanskom, a onda se ubacujem kao Šer. Verovatno me produkcija testira kolike su mi mogućnosti ali ono, jesmo naši ali sjaši”, jadao se Neša.

Uz sjajnu projekciju imitacije i efekat ogledala, Neša je dao sve od sebe da otpeva dva glasa.

I prava atrakcija za kraj. Rada u ulozi JK, Milica Pavlović kao Ceca.

Kako je prokomentarisala novi zadatak Dara: “Ja sam profesionalac, veliki sam biznismen što bi rekla Brena, biće zanimljivo za publiku, pogledala sam lik kao i svaki drugi i biće dobro. Izgled, mimika i glas”.

Prva je nastupila Milica kao Ceca otpevavši hit “Kukavica”. Milica je imala samo jedan dan da spremi imitaciju ali je to sjajno uradili. I kroz pokret, i glasom.

Na kraju, kada su sabrani glasovi žirija, pobedu je odnela Tina Tarner, odnosno Daniel Kajmakoski, koji je nagradu od 1.000 evra namenio dečaku iz Kruševa Kiku, odnosno njegovim starateljima. Kiko je dečak od 12 godina o čijem hendikepu Daniel nije hteo mnogo da govori, ali je želeo da ispuni jednu želju mališana, a to je da ode na more.