Aco Pejović
Dejan Briza/Alo!
Aco Pejović

Dejan Briza/Alo!

Aco Pejović, Foto: Dejan Briza/Alo!

Za manje od nedelju dana održaćete drugi po redu koncert u "Areni". Da li posle toliko godina ima treme, straha, iščekivanja ili samo uzbuđenja?

PROČITAJTE JOŠ:

Kako teku završne pripreme za koncert, da li ste odabrali repertoar, scensku garderobu? Koliko pesma planirate da otpevate?

- Repertoar je skoro, pa spreman, ali uvek postoji nedoumica s kojom pesmom početi, kojom završiti, a koje izbaciti s liste pripremljenih. Još vagam o toj prvoj. U opticaju su dve, pa ćemo odlučiti u narednim danima.
Aleksandra Živojinović je zbog trudnoće otkazala sve nastupe, ali je ipak pristala da gostuje na vašem koncertu.

Kako ste uspeli da je ubedite?

- Nisam je ubeđivao, samo sam je pozvao. Aeksandra je predvna osoba, sjajan prijatelj i fenomenalna kao kuma. Toliko pristojnu i finu osobu siguran sam da niste upoznali skoro.

Aco Pejović

Privatna arhiva

Aco Pejović, Foto: Privatna arhiva

Krenuli ste na dijetu zbog koncerta, ne konzumirate kafu ni alkohol... Šta vam više nedostaje - hrana ili piće?

- Nutricionista Ana Petrović sve drži pod kontrolom. Osećam se lakše, lepše, lagodnije... Ničega mi ne nedostaje, jer kada kriza za hranom učini svoje, ja se lepo čujem s njom i ona nađe adekvatnu zamenu za određenu vrstu namirnice. I svima lepo..

Voleo bih da su Tomine pesme zapravo moje! Pesama "Mali je ovo grad" bila je prvobitno namenjena vama, ali ste je odbili. Da postoji još pesama koje ste preskočili, jer vam nisu legle i koje pesme vaših kolege biste voleli da su vaše? - Ne sećam se neke konkretno, ali dosta je pesama koje volim, a koje nisu moje. Sigurno je da bih voleo da su Tomine zapravo moje pesme, da su kompozicije koje je otpevao Tozovac napisane za mene... Siguran sam da bi sve moje kolege isto to želele.

Koliko ste oslabili i da li ste zadovoljni izgledom? 

- Merim se jednom nedeljno, opet pod kontrolom drage Ane. Nije stvar u izgledu, reč je o kondiciji i dobroj formi. Kada imaš višak kilograma, trom si, loše se krećeš, a to za koncert nije nikako dobro. Želim da budem kao leptir!

Na početku karijere pevali ste sedeći na barskoj stolici. Da li ćete sada napraviti mali omaž svojim počecima, pa da vam i u "Areni" scenografija bude kafanska?

- Ništa što se tiče samog koncerta ne smem da otkrivam. Moram nešto da ostavim i kao iznenađenje. Ali, bićete, nadam se oduševljeni i samom binom, koja je zaista na svetskom nivou, i repertoarom, i čitavim scenariom.

Često ste van kuće, na nastupima, a otac ste tri ćerke. Kako ste uspeli da im nametnete autoritet i da ih izvedete na pravi put, budući da su sve odlični studenti i đaci. Dajte savet svim roditeljima...

- Biljana i ja smo se trudili da ih kroz odrastanje vaspitamo na način dostojan časnih ljudi, odnosno sa jasnim naznakam šta je dobro, a šta loše. Danas smo tu samo da podržimo njihove odluke, jer nema potrebe da im se mešamo ni oko čega, to su sjajne mlade dame.

Čime se rukovodite kada je o vaspitanju dece reč i koliko ste strogi? Da li za sebe možete da kažete da ste bolji ili gori tata od Nikole Koje iz filma "Mi nismo anđeli"?

- Već su me to pitali i odgovorio sam da sam malo blaža varijanta. Šalu na stranu, ali strog sam u meri koju zahteva roditeljska briga. Nas petoro zaista imamo sjajan odnos i sve se rešava razgovorima na našim, kako ih zovemo, porodičnim sastancima.

Da li vam se nekada desilo da uzimate mobilne telefone svojih ćerki, proveravete im poruke, društvene mreže... uhodite ih (smeh)?

- Nikada. Nema potrebe za tim, jer im bezuslovno verujem, a one znaju da nema teme o kojoj sa Biljanom i sa mnom ne mogu da razgovaraju. I stvarno razgovaramo. Svakodnevno i uvek.

Ko je glava kuće u vašoj porodici, vi ili vaša supruga?

Da li vam je ikada bilo žao što nemate sina ili su njih tri uspele da zadovolje sva vaša očekivanja?

- Svako ko ima makar jednu ćerku razumeće kolika je ljubav na relaciji otac-kćerka. Mislim da me svi očevi razumeju... Time sam vam odgovorio i na pitanje. Zahvalan sam Bogu na njih tri.

Aco i Biljana Pejović

Alo!/Rajko Ristić

Aco i Biljana Pejović, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Sve češće se za estradu govori da je poročna i da su pevačima lako dostupni droga, kocka, te sve češće slušamo o vašim kolegama koji su upali u mnoge probleme. Kako ste uspeli da sačuvate zdravu glavu?

Oni koji novac nisu potrošili na poroke, uložili su ih u nekretnine. Vi pak volite četvorotočkaše. Koliko automobila trenutno imate u voznom parku?

- Već sam govorio o tome da sam nedavno kupio "rendž rover" i koliko uživam u njemu. Ali, ne da bih se hvalio ili razmetao, jednostavno, uživam u dobrim automobilima, koji su pritom sigurni i takozvane tvrđave na putu. Jer, veći deo dana sam na točkovima i zbog posla prelazim mnogo kilometara.

Aco Pejović

E-stock

Aco Pejović, Foto: E-stock

Pevači često kažu da u publici pogledom uvek traže jednu osobu kojoj će pevati i posvetiti svoj nastup. Koga ćete vi tražiti u "Areni"?

- Sigurno je da je to moja porodica. Ali, i svaki par očiju ponaosob, koji će te dve noći biti u "Areni". Jer, ljudi koji mene vole, emociju pokazuju jasno, gledaju me s ljubavlju i pružaju mi neverovatnu energiju. 

Izjavili ste da nećete piti pred koncert, sem možda jedne rakijice. Da li ćete, kada se sve završi, sebi dati oduškai dobro zaliti uspeh sa prijateljima?

- Odmah nakon prvog koncerta, proslaviću sa svim svojim prijateljima i ljudima koji su učestvovali u svemu ovom što nas očekuje 22. novembra i 17. decembra.

 

Komentari (3)

nedjo

19.11.2018 22:05

nisu mi jasni oni koji mogu da slušaju ovog tipa

nedjo

19.11.2018 23:29

gde plaća ovaj porez?

Hany

20.11.2018 04:05

Operisan od sluha!