David Radosavljević
Jutjub printskrin
David Radosavljević

Privatna arhiva

David Radosavljević, Foto: Privatna arhiva

Na startu takmičenja otpevao je pesmu Dženana Lončarevića "Nikome ni reč" i dokazao da uopšte nije mali za velike zalogaje. Prethodnu, 2016. godinu obeležila su čak tri gostovanja na koncertima Dina Merlina i snimanje prve pesme, a sada je stigao predlog Harija Mata Harija da snime nešto zajedničko!

- Učešće u takmičenju "Pinkove zvezdice" donelo mi je puno dobrih stvari. Otvorena su mi velika vrata u svetu muzike. Upoznao sam mnoge velike zvezde, poznate kompozitore i tekstopisce.

David Radosavljević

Privatna arhiva

David je bio gost na Merlinovom koncertu, Foto: Privatna arhiva

Kada je stigao poziv od Merlina?

- Samo par dana po završetku takmičenja dobio sam poziv od Dina Merlina. Želeo je da budem njegov gost na koncertu u Sarajevu i da to bude iznenađenje za publiku! Mesec dana sam morao da čuvam tu tajnu, iako sam želeo da je podelim sa celim svetom! Otišao sam u Sarajevo dvadesetak dana pre koncerta, da se upoznam sa Dinom i da probamo pesmu koju ću pevati sa njim. Kada sam gledao kako radi pripreme za koncert i kako svaki detalj lično proverava, shvatio sam zbog čega je najveća zvezda.

David Radosavljević

Privatna arhiva

David i Merlin na probi, Foto: Privatna arhiva

Po čemu ćeš pamtiti nastup u Sarajevu?

- Koncert na Koševu i pevanje pred 80.000 ljudi sa svojim idolom za mene je ispunjenje snova! Nekoliko meseci kasnije usledio je još jedan poziv od Dina, da pevam sa njim dva koncerta u beogradskoj "Areni". Tako se završila 2015. godina, a 2016. počela je mojim humanitarnim koncertima, koji su bili izuzetno posećeni.

Kako je publika prihvatila tvoju prvu pesmu "Ti i ja"?

- Pesma je postala hit među tinejdžerima. Na nastupima publika je peva uglas sa mnom i tada mi je srce puno!

 

Izjavio si da su Merlin i Hari tvoji uzori. Da li si Harija sreo posle takmičenja?

- Susret sa Harijem na jednom snimanju me je jako obradovao! Rekao mi je: "Davide, pa još nisi pevao sa mnom?!" Tako, da smo se dogovorili da pevamo na nekom od njegovih koncerata, a možda i da snimimo nešto zajedničko. Videćemo da li će doći do naše saradnje.

Prvo gostovanje si imao na koncertu Goce Tržan, da li si imao tremu?

- Nisam imao tremu, jer sam pevao pred mojim Banjalučanima, kao i oni sa mnom! To je bio novogodišnji koncert. Početak 2015. pamtiću po tome što mi je Goca prva čestitala i što sam je dočekao sa njom na bini.

U "Zvezdicama" si izazvao ovacije publike i žirija kada si otpevao baladu Milana Stankovića "Perje". Zašto si izabrao baš tu pesmu?

- Pesme uglavnom biram sam. Ponekad mi neko predloži određenu pesmu, posle toga je preslušam i ako mi se svidi - izbor je rešen. (smeh) "Perje" sam otpevao, jer volim tu pesmu, a želeo sam i da iznenadim Milana!

 

Mnogima su krenule suze kada si hit Merlina "Da je tuga snijeg" nastavio da pevaš na suvo, šta je bilo presudno?

- Bio mi je isečen omiljeni deo pesme! Nije mi smetalo da pevam na suvo, a nije ni žiriju! (smeh)

David poručuje svima koji imaju talenta u pevanju da se prijave u "Pinkove Zvezdice", jer je ovo takmičenju nešto najpozitivnije što mu se desilo.

- Pored uspeha i popularnosti steknete i mnogo novih prijatelja. Ja sam stekao prijateljstva, za koja sam siguran da će biti za čitav život!

Komentari (2)

Mirka

19.01.2017 17:01

On je bio moj favorit, crce moje milo.

Prodao se za jedan nastup

19.01.2017 18:37

Dino Merlin nije najveca zvezda kako ovaj mali kaze.