Ana Rajković
Alo.rs
Ana Rajković

Alo!/Masanori Jošida

Ana Rajković, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Poruka #HVALAMAMA preplavila je Instagram prethodnih dana i izazvala veliku pažnju, a kampanju sa kojom je sve počelo pokrenulo je Udruženje "Asocijacija mama Srbije" čiji je osnivač kompanija "Alo media system".


Sama kampanja osmišljena je tako da skrene pažnju na ulogu majke i značaj koji mame imaju u životima svakoga od nas, a zahvaljujući javnim ličnostima i influenserima koji su se uključili, ove poruke stigle su do desetina hiljada ljudi.

- Naše udruženje osnovano je sa idejom da kroz konkretne aktivnosti pomognemo majkama u svim sferama života, ali i da konstantno ukazujemo društvu koliko svi dugujemo mamama i da zajedničkim snagama moramo da unapredimo njihov položaj i pomognemo onda kad je to potrebno, kažu iz Udruženja "Asocijacija mama Srbije".

Manekenka i dizajnerka Ana Rajković u skladnom je braku sa srpskim reprezentativcem Predragom Rajkovićem, sa kojim ima dva sina, a u razgovoru za Alo! manekenka je otvoreno govorila o tome koliko joj se život promenio otkako je postala majka. Ana je odrasla uz samohranu majku, a u razgovoru za Alo! otvoreno je pričala o svom odrastanju i sa kakvim se sve izazovima sretala dok je odrastala samo sa jednim roditeljem.

Koliko se tvoj život promenio otkako si postala majka?
- Teško je biti mama, a ne smem ni da zamislim sa kakvim se sve izazovima susreću samohrane majke. Međutim, sve u životu ima svoje prednosti i mane, sigurna sam da se sav trud koji uložite u vaspitanje dece isplati.

Šta svaka majka mora da zna kada je reč o roditeljstvu?

- Nažalost, kada postanete majka ne znate 90 odsto stvari, ali imate jedno malo stvorenje koje vas nauči svemu.

Šta danas žene žrtvuju zbog te najbitnije uloge?

- Prvenstveno svoj život, ali to je najmanje važno. Kada doneste jedno živo biće na svet to je velika sreća i nešto neprocenjivo u životu.

Odrasla si uz samohranu majku, koliko si ponosna na nju?

- Moja majka je bila samohrana majka i jako sam ponosna na nju, jer sada kada sam postala majka dvoje dece znam koliko je to teško i verujte mi da se sve u životu isplati i da pravda dođe uvek po svoje. Svaka samohrana majka je duplo jača od svake majke jer ulaže velike napore da njenoj deci ništa ne fali.

 Dušica: Majke ćute da im je teško!

Dušica Jakovljević

Alo!/Nenad Vujanović

Dušica Jakovljević, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Voditeljka Dušica Jakovljević je nakon razvoda dobila starateljstvo nad sinom i ćerkom, a sa njima je ostvarila roditeljsko - drugarski odnos što često možemo da vidimo na njenim društvenim mrežama. Dušica je podržala Udruženje "Asocijacija mama Srbije" i za Alo! rekla: