Sinan Sakić
Screenshoot Youtube
Sinan Sakić

Screenshoot Youtube

Sinan Sakić, Foto: Screenshoot Youtube

Šaulić, koji redovno posećuje rođakovu večnu kuću, kaže da je "u najmanju ruku neprimereno da se komentarišu takve stvari, koje se tiču jedino njegove najuže porodice i odnosa koji u njoj vladaju".

- Ružno je, pa i grešno po Sinana, rođenog Lozničanina, što se ljudi petljaju u to, utoliko pre što je on bio posvećen porodici svim srcem, do poslednjeg daha, i svi su živeli dobro - kaže on.

- Šta mene briga što nema spomenika, jer to pravo da ga podižu imaju njegova supruga i deca, a na meni, kao i na drugima koji ga i sada vole i rado ga se sećaju, jeste da čuvamo njegov svetao lik.

Sinan Sakić

Screenshoot Youtube

Sinan Sakić, Foto: Screenshoot Youtube

- Sinan je obožavao mog oca Agana, koji je rođeni brat njegove još žive majke Đulkice Đulke, kao i sve nas. Meni je ko zna koliko puta govorio da hoće da počiva isključivo u Loznici, koju je mnogo voleo, i da sve bude po našim, lozničkim adetima, kako je i bilo.

Lozničani su ga na najdostojanstveniji način su ga ispratili. Njegove pesme se pevaju na sve strane. U gradu, na više zgrada, iscrtani su murali sa Sinanovim likom. Njegov mezimac, sin Medo, koji živi u Tuzli, peva kao slavuj. Sav je po talentu za muziku na Sinana, ali i dedu Rašida, koji je bio vojni muzičar.

Sve to su, kako nadahnuto kaže Šaulić, veća Sinanova znamenja od svakog kamena.

- Pesma mu je izgradila za života muzičko, umetničko i ljudsko znamenje koje je veće i od Srbije, SFRJ i Balkana. Gde god se ona čuje, a čuje se, bogu hvala, na sve strane, to je njegovo znamenje, to treba svi da shvate. Mnogi to razumeju i uživaju u delu tog velikog pevača i čoveka.