Ena Begović
Screenshoot Youtube
Ena Begović

Screenshoot Youtube

Ena Begović, Foto: Screenshoot Youtube

U bivšoj Jugoslaviji izdvojile su se mnoge muzičke i filmske zvezde za kojima je ludeo svaki muškarac. One se bile prirodne lepotice, koje su mamile uzdahe laganom provokcijom koja nije ništa nalik ovoj današnjoj.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Ena Begović bila je jedna od najvećih i najlepših glumica na ovim prostorima. Život je izgubila u teškoj saobraćajnoj nesreći pre 19 godina. Glumica je u svojoj relativno kratkoj karijeri ostavila neizbrisiv trag na hrvatsku filmsku i pozorišnu scenu. Njeno pravo ime je Jelena Begović. Rođena je 8. jula 1960. godine, a radila je i stvarala punom parom od 1978. do prerane i tragične smrti 2000. godine.

Ena Begović

printscreen

Ena Begović, Foto: printscreen

Ena se prvi put predstavila javnosti statirajući u filmu Lordana Zafranovića "Okupacija u 26 slika". Uskoro je dobila prvu ulogu u TV filmu "Ivan Goran Kovačić". Iako je verovala kako će karijeru izgraditi pre svega glumeći u filmovima, upravo su joj "daske koje život znače" donele pravu slavu i priznanja.

Ena Begović

Printscreen Youtube

Ena Begović, Foto: Printscreen Youtube

 

Ana Saso je 1982. godine osvojila titulu mis Jugoslavije. Imala je angažmane u Parizu i Milanu, a dobila je i ponude da snimi filmove. Flmske karijere se u odrekla jer nije želela da snima scene u toplesu. Na takmičenju za Mis sveta plasirala se u top 15, zbog čega je postala simbol lepote stare Jugoslavije. Atraktivna Splićanka je pre 36 godina proglašena za najlepšu Jugoslovenku, a i dan danas izgleda veoma dobro.

Ana Saso

Screenshoot Youtube

Ana Saso, Foto: Screenshoot Youtube

Suzana Mančić je karijeru započela kao pevačica, te se kasnije okušala kao TV voditeljica, Suzana Mančić zauvek će ostati poznata kao prelepa loto devojka koja je odlično unovčila svoj izgled - raznim golišavim editorijalima za ''Plejboj'' i druge magazine.

Suzana Mančić

Masanori Jošida/Alo!

Suzana Mančić, Foto: Masanori Jošida/Alo!

Mira Furlan je rođena u Zagrebu, a važila je za se*s simbol nekadašnje Jugoslavije. U svojoj karijeri ima filmove poput: "Otac na službenom putu", "Lepota poroka", "Kiklop". Na vrhuncu slave, 1991. godine, Mira se iz odselila u Ameriku gde je otpočela potpuno novi život. Ostvarila uspešnu karijeru i na našim prostorima i u Americi, a njena životna priča je nestvarna. Naime, 1986. godine glumica je upoznala srpskog režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu. Pošto je zbog ljubavi živela na relaciji Beograd - Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom. Često je posećivala psihijatra, zbog čega je bila izložena osudama javnosti. Nakon što je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom pozorištu, oduzet joj je i stan koji je nasledila od bake, a dnevno je dobijala oko 50 pretnji smrću.

Mira Furlan

Rajko Ristić/Alo!

Mira Furlan, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Mira i Goran su 1991. godine bili primorani da se odsele u Beograd, odakle su otišli u SAD gde su radili sve da prežive. Goran je radio kao dostavljač, asistent montaže i montažer, a Mira kao konobarica, prodavačica i kao prevodilac. U SAD-u je uskoro počela da stvara karijeru. U početku je glumila u čak 110 epizoda naučno fantastične serije "Babylon 5" u periodu od 1994. do 1998. U periodu od 2004. do 2008. glumila je u američkoj seriji "Izgubljeni" koja je ostvarila planetarni uspeh, a bila je izuzetno gledana i u Srbiji.

Mira Furlan

Rajko Ristić/Alo!

Mira Furlan, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Marina Perazić je bila jedna od najlepših pevačica i simbol pop scene osamdesetih, diplomirala je građevinu, a pesme koje je pevala kao članica grupe ''Denis & Denis'' rado se slušaju i danas. 1988. godine je otišla u SAD, a kako bi preživela, počela raditi kao dadilja i blagajnica.

Marina Perazić

Facebook/marina.perazic

Marina Perazić, Foto: Facebook/marina.perazic

Lepa Brena je u periodu kada se pojavila odmah postala jedna o najpoželjnih žena na ovim prostorima. Ona danas još uvek drži koncerte, a pord toga se bavi i biznisom.

Lepa Brena, Đole Đogani

Screenshot Youtube

Foto: Screenshot Youtube

Pogledajte BONUS video:

Snežana Dakić: Konačno sam srećna u ljubavi, pronašla sam čoveka koji me ispunjava!