Mića Megatrend
Masanori Jošida
Mića Megatrend

Masanori Jošida

Foto: Masanori Jošida

Naime, on je pio celog dana, a kada je ustao, budući da na nogama nije mogao da stoji, dvojica prijatelja s kojima je bio bukvalno su ga iznela iz kafane. 

Paparaco „Alo!“ uslikao je ovaj nesvakidašnji prizor, a kada smo ga pozvali za komentar, imao je, kako je rekao, adekvatno obrazloženje.

Mića Megatrend

Alo

Foto: Alo

- Tačno je da sam malo više popio, ali za to sam imao debeo razlog. Prodao sam Pikasovu sliku koju sam pokušavao da prodam dve i po godine! Otišla je u ruke američkog kolekcionara, ali vam, iz razumljivih razloga, ne mogu otkriti njegovo ime - kaže Jovanović za „Alo!“.

Pitanje za koliko je novca unovčio ovu skupocenu umetninu pokušao je da izbegne.

- Da vam kažem za koliko para pa da dođu da me reketiraju. Nisam lud - rekao je, a onda ipak pristao da nam iznos uporedi s nekretninama u prestonici.

Mića Megatrend

Alo

Foto: Alo

- Recimo da je iznos toliki da sa njim mogu kupiti pola Beograda na vodi - rekao nam je Mića Jovanović.

Kako kaže, presrećan je što je prodaja uspela i što će Pikasova slika otputovati u Ameriku, u ruke kolekcionara koji zna njenu pravu vrednost.

Pikasova slika od 179 miliona dolara

Slike Pabla Pikasa u grupi su najskupljih slika na svetu. Recimo, delo „Žene iz Alžira“ prodato je na aukciji kuće „Kristi“ u Njujorku 11. maja 2015. za 179 miliona dolara i tako postala najskuplje umetničko delo prodato u istoriji.

- Nadam se da fotografije koje ste napravili nisu previše eksplicitne. Dobro je da sam uopšte stajao na nogama, budući da sam prodao nešto na čemu sam radio poslednjih godina. Više bih voleo da ste me uslikali sa nekim ženama, pa da imate takve kompromitujuće fotografije, a ne ove na kojima me muškarci izvode iz kafane, ali bože moj - našalio se za kraj dr Mića Jovanović, rektor prvog privatnog univerziteta u našoj zemlji. 

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Srba

11.09.2020 22:57

Koja budaletina