Kontraverzni tvit Ognjena Amidižića o Hrvatima NAPRAVIO HAOS na društvenim mrežama!

A.K. | vip 2018-07-11 15:41:22 2018-07-11 15:41:22

Haos na društvenim mežama.

Rajko Ristić/Alo!

Voditelj Ognjen Amidžić objavio je tvit kojim je podržao status stranice "Neguj mo srbski". Naime, pomenuta stranica objavila je status po pitanju Hrvatske.

Kako je ovaj profil poznat negatvnom stavu prema Hrvatskoj i Hrvatima, a veoma često imaju i brutalne komentare na njihov račun, Ognjenov tvit privukao je veliku pažnju javnosti.

"Profil negujmo srbski ima pametnije i realnije stavove od 99 % intelektualaca ovde. Naročito po pitanju Hrvatske", napisao je Ognjen na Tviteru.

 Poruka o Hrvatima koju je objavila stranica "Neguj mo srbski" glasila je ovako: 

 

I DA IM SE OBJASNI DJE MOGU DA APLICIRAJU ZA RVACKI

A post shared by Neguj mo srbski jezik (@negujmosrbski) on Jul 7, 2018 at 7:21am PDT

Podsetimo, otac Ognjena Amidžića, Zoran Amidžić bio je novinar i urednik dopisništva TV Beograd iz Šapca koji je zajedno sa ekipom ubijen 1991. na Baniji u mestu Novo Selište kada se vraćao nakon obavljene repotraže sa ratišta u Hrvatskoj.

"Na njih je pucala hrvatska paravojska i jezivo ih masakrirala kada su zalutali na treitoriju pod njenom kontrolom. U svim tadašnjim izveštajima se tvrdilo da je u njihov automobil ispaljeno 300 hitaca iz različitog naoružanja. Uzeli su im kameru, snimljen materijal i beležnice, a hrvatska štampa je ubrzo objavila laži o njima.

Amidžić je nekada igrao rukomet za Metaloplastiku iz Šapca, a pre tragedije je bio član uprave kluba. U džepu je imao spisak omladinske ekipe rukometaša koji je trebalo da putuje na turnir, a “Slobodni tjednik“ je objavio njihova imena i nazvao ih “pripadnicima četničke odgranizacije“. Zaista sramno podmetanje, jer je dokazano da je Amidžić pomagao svom omiljenom rukometnom klubu u organizaciji puta", ispričao je Amidžićev kolega Zoran Brkić pre godinu dana za "Alo!".

Expand player
Pogledajte više