Zvezde Granda
YouTube/printscreen
Zvezde Granda

YouTube/printscreen

Zvezde Granda, Foto: YouTube/printscreen

Muzičko takmičenje “Zvezde Granda” postoji od 2003. godine. Iznedrilo je mnogo popularnih pevača i ozbiljnih zvezda, koje su ispunile svoj san kada su dospeli do finala i potpisali ugovor sa “Grand” produkcijom.

Budući da se stalno spekuliše koliko zarađuju zvezde “Granda” i da se šuška da su ti ugovori “robovlasnički” sada su svi pravi detalji izašli na videlo. Pevači prema ugovoru koji potpišu sa “Grand” produkcijom zarađuju 50 odsto od cene nastupa.

- Interpretator ima pravo na 50 odsto od sledećih navedenih neto prihoda koji pristižu za vreme trajanja ugovora: osnoviču za računanje dobiti predstavljaju prihodi koji se ostvaruju od muzičke delatnosti, i to isključivo od javnog nastupa i turneja, bez prihoda od prodaje nosača zvuka i nosača zvuka i slike; prihod ostvaren od prodaje nosača zvuka i slike “Grand produkcija” će koristiti za produkcijsku realizaciju muzičkog projekta interpretatora u svrhu marketinga vezano za interpretatora - piše u ugovoru, preneo je Kurir prošle godine.

“Grand” uzima polovinu zarade od nastupa svakog pevača i to tek kada se odbiju svi troškovi, a novac od albuma izvođači ne dobijaju.

- Od osnovice za računanje dobiti se prvo odbijaju svi troškovi nastali u procesu organizacije i realizacije gorenavedenih radnji, kao što su troškovi putovanja, smeštaja, troškovi organizacije nastupa (orkestar, scenografija, razglas, rasveta, zakup prostora), troškovi reklame i ostali zajednički utvrđeni troškovi - navodi gorepomenuti medij.

Vanja Knežević

Printscreen

Vanja Knežević, Foto: Printscreen

Takođe, pevači su u obavezi da prijave svaku ponudu za nastup koja nije upućena menadžerima produkcije. U suprotnom, snose finansijsku kaznu ili mogu biti izbačeni iz produkcije.

PROČITAJTE JOŠ: