Josip Broz Tito smatrao je da je Zdravko Čolić "primer savršenog omladinca", a zbog ovoga je bio njegov miljenik! (VIDEO)

Imao je tu čast da peva Josipu Brozu Titu nekoliko puta

Tito, Zdravko Čolić
Tito, Zdravko Čolić, Foto: printscreen

Doživotni predsednik bivše Jugoslavije, Josip Broz Tito, posebno je voleo muziku, a postoje samo neke domaće muzičke zvezde koje je uvažavao i kojima se istinski divio.

Prvi među njima je Zdravko Čolić, "večiti mladić" Čola, koji je voleo Tita koliko i on njega. Čola je bio primer savršenog omladinca "socijalizma s ljudskim likom": mlad, prav, može volu rep da iščupa, pomalo buntovan i moderno stilizovan, ali sve u granicama ukusa i spreman da potegne na prvim borbenim redovima ako zemlja ili poredak budu ugroženi.

Imao je tu čast da peva Titu nekoliko puta, bio je učesnik nekoliko sletova, a nakon smrti Josipa Broza, snimio je i pesmu kojom je dokazao svoju ideološku i ljudsku poziciju. Verovatno je zato, pored neprevaziđenih vokalnih sposobnosti, i ostao najveća muzička zvezda sa ovih prostora.

Bonus video: 

 KAKO JE SAMO SMEO? Pavle Vuisić ulazi u kafanu na snimanju "Neretve" i traži ćebe, OVO što je uradio sa Titom izazvalo je skandal zbog kog je drhtala Jugoslavija!

Povezane vesti

 • Korisnik: dizna
  14/01/2021 - 17:35
  piz*a obicna,zato je i imao karijeru,sad peva o sljivama,tralalaa..
 • Korisnik: vuk
  14/01/2021 - 15:13
  Da da da, u prvim borbenim redovima??? Hahahaha, šta nije "branio" Sarajevo kojemu se "danas" divi?!
  • Mika @vuk
   14/01/2021 - 17:55
   Svako normalan se divi rodnom kraju,a radi koga da ratuje i od koga da brani svoj zavicaj!?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi