Goran Bregović
Rajko Ristić/Alo!
Goran Bregović

Rajko Ristić/Alo!

Foto: Rajko Ristić/Alo!

U Splitu je u 61. godini umrla Dajana Bregović Marić, sestra popularnog sarajevskog muzičara Gorana Bregovića (70), s kojom je on, inače, odrastao u Sarajevu.

"U dubokoj boli javljamo da nas je iznenada napustila gospođa Dajana Bregović Marić. Zbog velike tuge obavljena je tiha sahrana u krugu uže obitelji na groblju Lovrinac", piše na umrlici objavljenoj u Slobodnoj Dalmaciji.

Među ožalošćenima se navode suprug Vele, deca Lenko, Ornela, Dejan, Jelena, Glorija i Alen, te braća Goran i Predrag i unuci Ivan, Dejan, Noa i Kiara.

Goran Bregović

screenshot Youtube

Foto: screenshot Youtube

Dajana Bregović Marić mlađa je sestra vođe Bijelog dugmeta i tvorca "Orkestra za vjenčanja i sprovode", Gorana Bregovića. Goran je s njom proveo mladalačke dane jer su njegovi roditelji Franjo i Borka bili rastavljeni pa je malo živio s mamom u Sarajevu, a malo s ocem u Splitu gdje je njegov sada već pokojni otac Franjo službovao u ondašnjoj JNA i zasnovao novu porodicu.

Svojevremeno je Bregina sestra izašla u medije i pričala o odrastanju sa slavnim bratom te kako je jednom svom sinu dala prezime Bregović jer njena braća nisu imala muških potomaka.

Brega je rođen 1950. godine u glavnom gradu BiH.

Otac Franjo Bregović koji je rodom iz Hrvatskog zagorja, i majka Borka Perišić dok su bili u braku stekli su sinove Gorana i Predraga te kćerku Dajanu.

Pročitajte još: