exit
Promo
exit

Promo

 Foto: Promo

Ovogodišnji EXIT centralna je tema svetske muzičke industrije koja ne pristaje na „novu normalnost“ kao što su koncerti u kolima ili strimovani DJ setovi iz spavaćih soba. Potvrdila je to i Maria May, agentkinja Davida Guette, Robina Schulza i brojnih drugih superstarova, koja je na međunarodnom ekspertskom panelu nazvala EXIT „svetlom na kraju tunela“. To su potvrdile i stotine izvođača koji su se javili da iskažu svoju podršku, a neki od njih već su istražili sve mogućnosti da stignu u Novi Sad od 13. do 16. avgusta ove jubilarne dvadesete godine! Objava prvog dela novog programa za sad već izvesno istorijsko izdanje festivala očekuje se ubrzo, a nakon brojnih nagađanja, stižu i nove dobre vesti. EXIT će u avgustu ipak otvoriti čak 20 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave, i to na površini od najmanje 90% uobičajenog kapaciteta.

exit

Promo

Foto: Promo

Glavna bina biće na svom uobičajenom mestu na centralnom platou Donjeg grada Petrovaradinske tvrđave, spremna da ugosti spektakularne nastupe svetskih, ali i regionalnih superzvezda. EXIT je uz Glastonberi među retkim festivalima sa dve glavne bine, a druga je svakako kolosalna mts Dance Arena, najveća i po mnogima najspektakuarnija pozornica elektronske muzike na planeti Zemlji, koja će i ovog leta raditi u svojoj punoj snazi i ugostiti najveće svetske, regionalne i domaće DJ zvezde! I susedna, međunardno hvaljena No Sleep bina, dočekaće verne fanove u svom dobro poznatom rovu, a na prepoznatljivoj produkciji predstaviće se uvek besprekorna selekcija izvođača. Pored najvećih, EXIT magije ne bi bilo i bez nekoliko kultnih bina, pa će i ove godine raditi plesno srce festivala sa najvatrenijom atmosferom Latino Stage! Za hip-hop fanove „ide gas“ i ovog avgusta u rovu Beats bine, dok će drumandbass muzika koja je obeležila EXIT tokom proteklih 20 godina i ove godine imati svoju binu - XBass Pit! Biće tu i jedna od omiljenih bina domaće i regionalne DJ scene Urban Bug, te uvek prepune Guarana AsFM i Gaia Experiment Trance Stage. Pored brojnih zona za odmor i okrepljenje kao što su

Foodland zone, posebno mesto i ove godine zauzeće omiljena Pachamama zona, dok će istorijsko mesto susreta i ove godine biti Wenti Wadada Reggae Stage u ovogodišnjem specijalnom izdanju. Ovo nije konačan spisak i moguća su dodatna proširenja spiska bina i pratećih sadržaja po kojima je EXIT čuven u svetskim okvirima. Do svih ovih bina i zona ulaziće se dobro poznatim putevima, pa će biti otvoreni svi ulazi, i glavni kod Lovotursa i onaj iz Štrosmajerove ulice u Podgrađu. Biće otvoren i standardan VIP ulaz na Kameničkom putu, dok će jedini zatvoren biti ulaz na VIP terasu na Gornjem gradu tvrđave.

exit

Promo

 Foto: Promo

Kao što je i prethodno najavljeno, festival će se u skladu sa zvaničnim merama realizovati u saradnji sa zdravstvenim timom Vlade Srbije, kako bi svi posetioci, izvođači, kao i članovi tima koji učestvuju u organizaciji bili maksimalno zaštićeni. Svi festivalski fanovi koji su nabavili svoju ulaznicu u periodu pre obustavljanja prodaje, imaće priliku da se odluče da li žele da iskoriste svoju ulaznicu za avgustovsko izdanje festivala, zamene za festival sledeće godine ili refundiraju svoju ulaznicu u skladu sa uslovima koje Vlada Srbije propiše za sve događaje odložene zbog pandemije, a o čemu će biti blagovremeno obavešteni.