Aleksandar Srećković Kubura
printscreen
Aleksandar Srećković Kubura

printscreen

Foto: printscreen

U razgovoru za „Alo!“, Aleksandar Srećković Kubura kaže da bi se i danas lako snašao ulozi političkog savetnika, a otkriva i zbog čega mu je žao što nije rođen s početka prošlog veka.

- Igram savetnika Nikole Pašića u vreme kada je on bio premijer Vlade i kada se spremao Prvi svetski rat. On je tada bio jedan od važnijih ljudi u Srbiji koji je našu zemlju trebalo da pripremi da izdrži nemački udar. Osim toga, postoji dosta paralela s današnjim vremenom - kaže Kubura za „Alo!“ i objašnjava da bi i danas mogao, bez problema da obavlja tu ulogu.

- Ne znam ko bi mene uopšte uzeo za savetnika, ali mislim da bih mogao bez problema da obavljam tu funkciju. Smatram da nisam ni gluplji ni manje iskusniji od ovih koji to trenutno rade. Ipak, mene to ne zanima - kaže Srećković.

Aleksandar Srećković Kubura

Screenshot Instagram post

Foto: Screenshot Instagram post

Kada podvuče crtu i napravi paralelu između epohe i današnjice, kaže da ima dosta razlika, ali i sličnosti. Ipak, drago mu je što živi u 21.veku.

- Mislim da ono vreme ima puno prednosti u poređenju sa ovim vremenima danas. Život je bio, u nekom smislu, mirniji. A opet, nekih velikih razlika i nema - kaže Kubura i objašnjava:

- Suštinski velikih razlika u poslednjih 130 godina nema, a to znamo i po Domanoviću i po Nušiću. Sa ove tačke gledišta mislim da je bilo mirnije. Nismo morali da obavljamo pet poslova dnevno, već samo jedan. Bilo je jednostavnije, a da li je bilo bolje, ne znam. Sa druge strane, danas je ludilo na sve strane, ali i to ume da bude zabavno - kaže Kubura za „Alo!“. 

Aleksandar Kubura

Marko Metlaš/Alo!

Foto: Marko Metlaš/Alo!