Dragiša Mitić
Printscreen/YouTube
Dragiša Mitić

Printscreen/YouTube

Dragiša Mitić, Foto: Printscreen/YouTube

Njega je obešenog, u staroj i napuštenoj kući u kojoj su nekada, kako smo saznali, živeli njegovi roditelji, pronašao rođeni brat.

- Niko ne može da veruje da Gileta više nema. Celo selo plače za njim. I ne samo ovo naše, već i sva susedna. Da krenete redom od kuće do kuće, nećete naići ni na jednog domaćina koji ga nije poznavao i voleo. Čuli smo da ga je brat pronašao obešenog u kući njihovih roditelja koji više nisu živi - rekao je za „Alo!“ jedan od meštana sela u kojem je Gile živeo, a onda nastavio:

- Bio je omiljeni pevač na svim seoskim veseljima. Bukvalno, nijedno slavlje nije moglo da se zamisli bez njegove pesme. Pevao je na gotovo svim svadbama koje su se odvijale u ovim krajevima - rekao je on za „Alo!“.
Kako kaže, svi će ga pamtiti kao veselog, dobrog i poštenog čoveka.

Dragiša Mitić Gile

Printscreen You Tube

Dragiša Mitić Gile, Foto: Printscreen You Tube

- Gile se ubio zbog dugova. Dugovao je zelenašima. Kamata je rasla iz dana u dan, a on prihoda nije imao. Zbog koronavirusa nigde nije nastupao, a i žena mu je ostala bez posla iz istih razloga - ispričao je izvor blizak ovoj porodici za „Alo!“.

Kako nam je rekao, supruga nesrećnog pevača bavi se ukrašavanjem prostora za slavlja, a kako su i ona otkazana zbog pandemije, tako je i ona ostala bez sredstava za život.

Gile, inače otac dvojice sinova od kojih je jedan nedavno završio srednju školu, zadužio se kod zelenaša, jer u banci, kao nezaposlen, nije mogao da digne kredit.

Dragiša Mitić Gile

Printscreen You Tube

Dragiša Mitić Gile, Foto: Printscreen You Tube

- Uzeo je neke pare od tih ljudi, ne znam koliko tačno... Velika je bila kamata u startu, a znao je i da sa takvim ljudima nema šale, ali se nadao da će posao krenuti i da će uspeti da se iščupa - ispričao je za „Alo!“ izvor blizak pevaču.

U toku jučerašnjeg dana uspeli smo da stupimo u kontakt sa porodicom Dragiše Mitića Gileta, ali oni nisu bili u stanju da govore.

- Molim vas, razumite nas... Sada nije trenutak... - rekla nam uplakanim glasom i prekinula razgovor supruga Giletovog brata, koji ga je pronašao obešenog.

Kako smo saznali, Gile je navodno svojoj porodici ostavio oproštajno pismo u kojem je napisao sve ono što nije imao snage da im kaže u oči. Objasnio je svoj postupak i odluku, te zamolio za oproštaj. 

Pročitajte još:

Komentari (1)

Irena

17.10.2020 10:53

Čitam: "Da krenete redom od kuće do kuće, nećete naići ni na jednog domaćina koji ga nije poznavao i voleo"... Pa gde su bili svi navedeni da mu pomognu? Po 100e svako od tih ucveljenih da je dao kad je trebalo... Koliko će se sada samo para baciti na vence, cveće itd...