SUZANA MANČIĆ O ZABRANJENIM TEMAMA Dozvolite gejevima brakove, neka vide kako je teško razvesti se

Najpopularnija "loto" devojka odgovorila je na sva "zabranjena" pitanja

Suzana Mančić
Suzana Mančić, Foto: Alo/Dejan Briza

Da li je sramota razvesti se? 

Nije sramota razvesti se, bolje dobar razvod nego loš brak. Ali dobrog razvoda nema. To je bolan i stresan proces. Razvod je lični poraz, izgubljena bitka, ali nije sramota reći: "Loša mi je bila procena".

Pročitajte još

Kako kaže naš narod, bolje sprečiti nego lečiti. Zato dobro otvorite oči kada donosite tako važnu odluku kao što je sklapanje braka. Ne dozvolite da vas vodi samo srce, uključite malo i razum, ne zanemarujte šta vam roditelji savetuju, oni obično vide ono što vi ne možete zbog ružičastih naočara.

Da li biste dozvolili gejevima da stupe u brak i da usvoje decu?

Treba dozvoliti gej brakove. Neka se i oni malo muče oko razvoda. Ali protiv sam toga da gej parovi usvajaju decu, ne zato što bi bili loši roditelji, već zato što je velika verovatnoća da usvojena deca takođe budu gej orijentisana. Bićemo gej planeta.


Da li je abortus greh?

Abortus nije greh. Uskraćujemo ženi slobodu da odlučuje da li će roditi ili ne. Žena ima pravo da radi, da učestvuje u javnom životu, na ženskim plećima živi ova planeta. Šta mislite, treba li je naterati da rodi neželjeno dete? Sirotišta su puna neželjene dece. Ako je Crkva toliko zabrinuta za natalitet Srbije, neka izgradi besplatna obdaništa, umesto što zida besramno luksuzne palate, neka othrane, odškoluju i vaspitaju neko dete, umesto što satanizuju srpsku ženu. Čudi me da žene nisu oštrije i masovnije reagovale na izjave nekih crvenih velikodostojnika.

Da li je sramota ići kod psihijatra?

Psihijatara nikad dovoljno u ovo ludo vreme, kada se više ne zna šta je dobro, a šta loše, ko je lud, a ko zbunjen. Dođe trenutak kada vam je potrebna stručna pomoć, tada psiholog ili psihijatar, raspitajte se u čemu je razlika, treba da uzme aktivnu ulogu. To je najbolje što sebi možete da priuštite.


Da li treba legalizovati "lake droge"?

Koliko znam, lekovi na bazi kanabisa već su legalizovani. Glasala bih za legalizaciju marihuane za osobe starije od 18 godina, ali bih u isto vreme pooštrila kazne ljudima koja deci prodaju travu.


Da li treba legalizovati prostituciju?

Šta bi značila legalizacija prostitucije? Bolju zdravstvenu zaštitu, uvođenje poreske obaveze, statističku evidenciju? Kada objasnite narodu, pa i meni, šta znači legalizacija najstarijeg zanata, onda ću znati šta da vam odgovorim.

Suzana Mančić
Suzana Mančić, Foto: Printscreen

Da li treba legalizovati eutanaziju?

Treba dozvoliti eutanaziju. Treba skratiti muke neizlečivim pacijentima, kao i njihovim izmučenim porodicama. Dozvoliti čoveku da dostojanstveno ode na onaj svet. Naravno, to mora biti lična odluka, ali zakon treba da obezbedi tu mogućnost. Imamo jedan život, koji živimo kroz radost, suze, borbu, gubitke, pobede i poraze. Većina ljudi se nosi sa životom, ali šta sa onima koje muči svaki novi dan... Stvarno ne znam. Ne mogu da sudim i osuđujem, ja glasam za život.

Šta se dešava sa nama kada umremo?

Još uvek mi niko nije rekao šta se dešava sa nama kada umremo.

Naslovna strana Vip magazina za 6. februar
Naslovna strana Vip magazina za 6. februar, Foto: Alo!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi