Darko Lazić
Dejan Briza
Darko Lazić

Dejan Briza

Darko Lazić, Foto: Dejan Briza

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Kako nam je rekao izvor, tim lekara koji se brine o pevaču svim silama se trudi da on Institut za rehabilitaciju napusti samo sa štapom, ali im Darko nimalo ne pomaže u tim naporima.

- Darku uskoro o trošku Fonda ističe boravak u „Seltersu“ i ukoliko ga o svom trošku ne produži sam, on će ovih dana napustiti naš Institut. Ako me pitate da li smo zadovoljni i da li je on spreman za samostalni život, moj odgovor je ne - kaže jedan od lekara i objašnjava:

Darko Lazić

Dejan Briza

Darko Lazić, Foto: Dejan Briza

Takođe, kako dodaje lekar, iako je pevaču u udesu oštećen bubreg, on i dalje ima delimičnu funkciju, ali pevač i njegova porodica nemaju strpljenja za oporavak, već se raspituju o transplantaciji.

Darko: Popularniji sam od Deda Mraza

Iako su mu lekari eksplicitno zabranili napuštanje Instituta, on se oglušio o njihove zabrane. Najpre je sa devojkom Marinom otišao u jedan tržni centar u Mladenovcu, gde je pazario za sebe i svoju verenicu ručni sat, da bi istog dana uveče otišao u kafanu. - Kad je otišao u tržni centar, bio je oduševljen koliko mu je ljudi i dece prišlo da se sa njim slika i pozdravi ga. Hvalio se posle po „Seltersu“ kako je bio popularniji od Deda Mraza koji je tada takođe bio tamo - ispričao je za „Alo!“ izvor iz te ustanove kod Mladenovca.

- Lekarka koja ga je nedavno gledala na ultrazvuku videla je delimičnu funkciju oštećenog bubrega, ali on tek treba da uradi dopunsku dijagnostiku za funkciju bubrega, CT angiografiju renalnih arterija i urodinamsko ispitivanje, pregled nefrologa i urologa. Taj bubreg može i sam da se regeneriše, ali za to treba vreme. Takođe, njegov organizam može da funkcioniše i sa jednim bubregom. Lazići su, međutim nestrpljivi, pa bi sve rešavali kao da je pitanje života ili smrti - kaže za „Alo!“ jedan od lekara iz „Seltersa“.

Darko Lazić, koji se nalazi u Institutu za rehabilitaciju „Selters“ već pet nedelja, prethodno je proveo šest nedelja u KBC Zemun. Podsećanja radi, on je doživeo stravičnu saobraćajnu nesreću 23. oktobra na ulazu u rodni Brestač, kod Pećinaca. Tom prilikom je polomio šest rebara, butnu kost i kuk, a zbog lošeg stanja je bio u veštački indukovanoj komi i životno ugrožen. Kasnije su mu lekari izvadili slezinu, operisali butnu kost i stavili protezu u kuk, a sada u „Seltersu“ vežba hod.