Nataša Bekvalac
printscreen
Nataša Bekvalac

printscreen

Foto: printscreen

Maloletne ćerke Nataše Bekvalac, Zdravka Čolića, Harisa Džinovića i Dušice Jakovljević našle su se na udaru sajber kriminala, zbog čega su ove poznate ličnosti odmah reagovale.

Nepoznata osoba otvorila je profil gde je svakodnevno objavljivala fotografije maloletne dece poznatih ličnosti, uz opis gde izlaze, koju školu pohađaju, s kim se druže i, što je najgore, gde stanuju. Prva na meti našla se ćerka voditeljke Dušice Jakovljević, uz čiju je fotografiju obelodanjeno u koju školu ide i gde živi, što je voditeljku šokiralo.

Dušica Jakovljević

YouTube/Printscreen

Foto: YouTube/Printscreen

"Ćerka mi je pokazala šta su objavili! Prvo sam pomislila da je profil privatan i da je napravio neko iz njihovog društva kao zajednički. Šokirala sam se kada sam videla da je nekom palo na pamet da krade slike maloletnog deteta i kači na javni profil, uz opis kretanja i mesta stanovanja. Bukvalno je napravljen tutorijal kako da se dođe do mog deteta", rekla je šokirana voditeljka i dodala:

"Reagovala sam odmah, poslala sam im poruku, nakon čega su uklonili profil. Ćerka mi je rekla da se radi o deci. Kolektivna nezainteresovanost za ovakve stvari može nekog jako skupo da košta, moje dete, ali i svu ostalu decu. Nismo svesni koliko su "Instagram" i društvene mreže plodno tlo za kriminalne veze i radnje. Ti koji su to objavili nesvesno sebe dovode u situaciju da budu saučesnici nekog, daleko bilo, kriminalnog dela."

Nataša Bekvalac

INSTAGRAM

Foto: INSTAGRAM

I ćerka Nataše Bekvalac nije bila pošteđena oduzimanja prava na privatnost, pa su tako ispod njene fotografije objavili čak i ime njene simpatije, kao i informaciju gde živi, što je nateralo pop zvezdu da urgentno reaguje i obrati se osnivačima tog profila.

"Reagovali smo odmah, čim smo dobili informaciju da je fotografija objavljena, u pitanju su klinci, ugasili su stranicu. Nećemo ih krivično goniti", poručila je Bekvalčeva preko PR.

Venčanje Karića, Melina Džinović

Masanori Jošida/Alo!

Foto: Masanori Jošida/Alo!

Melina Džinović nije želela da komentariše novonastalu situaciju. Zdravko Čolić za sada se nije oglašavao ovim povodom. Kako su poznati roditelji brzo reagovali i tražili skidanje fotografija njihove dece i spornih informacija, osnivač je, očigledno uplašen za posledice koje može da ima, brzo ugasio stranicu.

Andrej Atijas Nina Đogani

Pink

Foto: Pink

Pored navedenih osoba, na pomenutom profilu našla se i Nina Đogani, ćerka Anabele Atijas i Gagija Đoganija, uz čiju je fotografiju ispisan post da ima izazovna usta i da je atraktivna, što je navelo ostale korisnike da ostavljaju neumesne komentare.

"Odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu trebalo bi da sprovede izviđajne radnje u smislu eventualnog postojanja nekog krivičnog dela. Eventualno se može govoriti o proganjanju jer se postavlja pitanje odakle nekom saznanje ko se gde kreće i još te podatke javno iznosi. Kazne se mogu kretati u rasponu od nekoliko meseci pa i do pet godina zatvora, u zavisnosti od toga da li bi tužilaštvo prepoznalo ove radnje kao elemente nekog krivičnog dela", rekao je ovim povodom advokat Ivan Simić.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

mish

27.10.2020 17:18

A sto su oni uopste svojoj maloletnoj deci dozvolili da imaju profile na netu??