Rusija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- U vezi sa našim odgovorom na američki zakon o konfiskaciji ruskih aktiva. Očigledno da ne možemo da damo simetričan odgovor na američku drskost i besramno otimanje naših vrednosti, razlog je jasan, kod nas nema značajnije imovine američke države, uključujući novac, prava i drugu imovinu SAD - naveo je Medvedev.

On je rekao da bi Rusija u tom slučaju mogla da donese odluku o obračunu naplate imovine privatnih lica pod jurisdikcijom Rusije.

Ruski zakon, kako je rekao, predviđa mere koje bi bile potencijalni odgovor, a to su tzv. retorzija, tj. uzvraćanje istom merom.

- Da, to je komplikovana priča jer su ta lica nastupala uglavnom kao investitori u rusku privredu i mi smo im garantovali neprikosnovenost prava na ličnu imovinu. Ali, desilo se nepredvidivo, njihova država nam je objavila hibridni rat, uključujući i pravni i sudski - zaključio je Medvedev.

@alo_portal U MALOM ORAŠJU I DUBONI Danas godišnji pomen i parastosi za žrtve masovnog ubistva #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ #foryou #foryoupage #viralvideo #dubona #maloorasje ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading