OVAKO IZGLEDA UNUK EMIRA KUSTURICE! Prvi put javno progovorio o slavnom dedi: Predstavljam se samo imenom, ne kažem prezime!
Foto: Alo/Foto: ATA Images

Janko Kusturica, sin bubnjara Stribora i unuk renomiranog reditelja Emira Kusturice, takođe je krenuo umetničkim putem kao mnogi članovi njegove talentovane porodice.

Janko se bavi fotografijom i nedavno je imao izložbu u Beogradu. Takođe je podelio svoja iskustva o tome kako je biti unuk proslavljenog filmadžije.

- Biti unuk Emira Kusturice je veoma zahvalno, ali u isto vreme i veoma „zeznuto“. Često se predstavljam samo imenom, ne kažem prezime. Ipak, nailazim na dosta ljudi koji poštuju dedu i njegov rad, i znam da će istovremeno poštovati i mene kao ličnost - rekao je Janko Kusturica u razgovoru za Sputnjik.

Janko je objasnio u čemu se njegov i dedin pogled na umetnost razlikuju i šta se desi kada dođe do kreativnog neslaganja u porodici Kusturica.

 

 

- Dolazi do neslaganja. Ali stariji imaju prednost. Uvek pustim dedu zato što kao prvo zna bolje, naravno. On me je naučio. Desi se, zato što deda i ja imamo drugačije perspektive. On voli magarce, guske, dok ja na primer, obožavam ulicu. Volim da vidim te neke ljude, klovnove i volim da osetim tu neku brzinu na ulici, tu nešto prljavo. I onda se tu uglavnom ne slažemo. A ovako inače smo veoma dobri, u dosta drugih stvari se slažemo - zaključio je Janko.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading