Marija Šerifović
Foto: Tanjug/Foto: ATA Images

Svet je u opštem haosu nakon što je Izrael pogodio kamp za raseljene osobe u gradu Rafa na jugu Pojasa Gaze u kojem je, prema podacima ministarstva zdravlja u Pojasu Gaze, ubijeno 45 ljudi.

Brojne osude stižu sa svih strana sveta, a sada se oglasila i Marija Šerifović, koja nije mogla da sakrije tugu, ali i bes.

- Sve ćemo uništiti, ljudska ruća će sve uništiti. Sramota me je što sam živa, sramota me je što dišem i što sve ovo mogu samo nemo da gledam... Bože ako te ima... - napisala je Marija na pomenutoj mreži uz potresnu fotografiju majke koja drži dete u naručju dok je oko nje vatra i razaranje.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu kaže da cilj napada nije bio da izazove civilne žrtve i da će biti istražen. Poriče tvrdnje da izbegava postizanje sporazuma o zaustavljanju vatre i oslobađenje talaca.

Među ubijenima žene, deca i stariji ljudi

Broj Palestinaca poginulih u izraelskom napadu na kamp za raseljene u gradu Rafa povećao se na 45, a među ubijenima su najmanje polovina žene, deca i stariji ljudi, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja Gaze.

- Iz Rafe smo već evakuisali oko milion civila i uprkos našem najvećem naporu da ne nanesemo njima štetu, nažalost je došlo do tragične greške - naveo je Netanijahu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading