Nikola Rokvić
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Nikola Rokvić krenuo je put Grčke peške, a njegov put traje već nedeljama.

Rokvić se neretko oglašava na svom Instagram profilu gde je sad otkrio da je došao do šume za koju je njuo da je stanovište vukova.

- Današnji dan je bio lekcija o strahu! Već par dana, verovatno od dogadjaja sa čoporom pasa, u meni je tinjao neki osećaj, koji me je usporavao i remetio da se u potpunosti prepustim miru i ravnoteži! Sve te neke situacije koje sam lagano prolazio prethodnih dvadeset i kusur dana, sada sam na njih gledao sa dozom dodatnog opreza i jednostavno nekog straha! Današnji dogadjaj me je dodatno doveo u rizičnu situaciju, gde sam se sa izlizanim patikama za trčanje, peo mimo staze kroz šumu, jer mi je tako mapa pokazivala, pravac koji u opšte ne postoji… Ispred mene se našla jaka šuma, nekih 7 km, bez staze, puna kamenjara , rastinja… - istakao je Rokvić, pa dodao:

Nikola Rokvić

Foto: Printscreen/instagram

 

- Razmišljao sam da li da se uputim i krenem direktno u šumu..Hvala Bogu uslikah mapu i snimih teren i poslah čoveku koji me je spremao i koji mi je velika podrška, kome bezrezervno verujem! Od njega dobih odgovor “ Ne!!! Nikako, vraćaj se!!!“ U tom momentu, sam samcijat u šumi, rastinju, sa prethodnim strahovima još dodatno stečenim o pričama da ima i vukova, doživeh dodatni strah… Pokušah da se spustim nizbrdo, patike istrošene, proklizah, padoh ali srećom nisam se povredio! Nekako se dokopah puta, par kilometara duže, ali je sigurnije…

Nikola Rokvić

Foto: Printscreen/instagram

 

"Osetio sam Božiju ljubav"

Nikola je već u narednom momentu pronašao spas.
- U momentu, svi strahovi su nestali… i oni koje sam imao do pre penjanja u šumu… Gospod je jednostavno dopustio situaciju opasnosti i pravog straha, da bi oni moji stečeni i imaginarni nestali… Od tog trenutka sam osetio Božiju ljubav, rasterećen i oslobodjen od straha! I sve je bilo pesma… Dođoh do vidikovca i videh kuda bih išao da sam krenuo duboko u šumu… Došao bih do klizišta i velikog uspona, kako kaže brat u Hristu koji me je spremao, videvši fotografiju koju sam mu poslao, “Ne bi se, brate, vratio odatle” - rekao je, pa dodao: 

- U tom momentu dobih poruku, pozdrave od jednog divnog monaha sa Svete Gore, koja je glasila “iskusenja ima, znam, nečastivi te iskušava ali će pobeda biti sladja”. Kao da je znao u kojoj sam situaciji bio…Radujmo se!!!! HRISTOS VOSKRESE!!! - zaključio je Rokvić.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading