Nikola Rokvić
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Nikola Rokvić već 25 dana konstantno pešači do Grčke u cilju da stigne do manastira Svetog Nektarija Eginskog.

Pevač svoje pratioce redovno izveštava sa putovanja, a sada je otkrio da se susreo sa jednim problemom.

-Mir svima! Jučerašnji dan je počeo veoma radosno, poletno sa puno pokretačke energije zbog ispunjenog prvog cilja ali kako to biva kada se dešavaju velike stvari, nekada radost ne ide bez iskušenja! Negde na polovini rute, usred pustare, nigde nikoga nije bilo kilometrima, naišao sam na čopor pasa lutalica… Na ovom putu se svakodnevno srećem sa psima, navikao sam da zbog ranca i štapova neki laju, ali većina me prati druželjubivo kilometrima… Juče je bilo drugačije… Već u samom startu sam video da nisu prijateljski nastrojeni - započeo je Rokvić pa nastavio:

 

 

- Jedna ženka je od kada sam je prošao iskezila zube i počela da me napada… Za njom su krenuli i ostali psi… Pokušao sam da se branim štapovima, ali oni nisu odustajali… U trenutku pomislih, skočiću na njih i krenuti u kontranapad, uz jako dranje i režanje na njih, misleći da ih uplašim… U tom trenutku počinje bukvalno borba za život… Njihov bes je postao sve veći i veći…- rekao je Rokvić, i dodao:

- Sa svih strana su me napadali, srećom nije ih bilo iza ledja pa sam uspevao nekako štapovima da ih zaustavljam… Njih 6,7 su neizmenično trčali ka meni zabadali se u štapove i nisu odustajali… Ženka je bila najagresivnija, sa iskeženim zubima, veoma strašna situacija…

Nikola Rokvić

Foto: Printscreen/instagram

 

"Pronašao sam mir"

- Par minuta je trajao napad gde sam sve pokušao i ništa nije vredelo… Rekoh gotovo, izujedaće me… U jednom momentu, ne znam odakle mi, samo sam umilnim glasom rekao MIR, MIR, dobro je, sve je uredu, dosta je bilo…Smireno i ponizno sam napravio pokret telom kao da ću da se sagnem i zamolim za MIR! U sekundi, svi psi su u isto vreme pognuli glave i uši i napad je stao… Veoma strašna situacija, hvala Bogu da je prošlo kako je prošlo!! Nova lekcija naučena!! Na bes se nikada ne ide besom… Samo MIR! Od tog trena mi u glavi odzvanja … Mir svima… I duhovi tvojemu… Glave svoje Gospodu priklonite… Slava i hvala Bogu!!! - zaključio je Rokvić.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading