Evrovizija
Foto: Printscreen/Printscreen

U toku je finale Evrovizije 2024. godine, koje se održava u Malmeu, u Švedskoj, Srbija nastupa pod rednim brojem 16.

Uživo prenos pratite na našem Alo! portalu iz minuta u minut.

Bura nakon diskvalifikacije holandskog predstavnika sa Evrovizije ne prestaje, a drama dobija novi epilog.

Holandski predstavnik, Jost Klajn se sada oglasio na svom Instagram storiju, te okačio snimak nekoliko pasa koji trče kao sumanuti okolo.

Izjavu prenosimo u celosti:

- Dogodio se incident nakon nastupa prošlog četvrtka. Protiv jasnog dogovora, Jost je snimljen kada je silazio sa bine i morao je da požuri u zelenu sobu. U tom trenutku, Jost je više puta pokazao da ne želi da bude snimljen. To se nije poštovalo. To je dovelo do pretećeg pokreta od Josta ka kameri. Jost nije dirao kamermanku. Ovaj incident je prijavljen, nakon čega je usledila istraga od strane EBU i policije.

Juče i danas smo imali opširne konsultacije sa EBU i predložili nekoliko rešenja. Ipak, EBU je odlučio da diskvalifikuje Josta Klajna. AVROTROS smatra da je kazna veoma teška i nesrazmerna. Mi se zalažemo za dobre manire – neka ne bude nesporazuma oko toga – ali po našem mišljenju, nalog za isključenje nije proporcionalan ovom incidentu. Veoma smo razočarani i uznemireni zbog miliona fanova koji su bili toliko uzbuđeni zbog večeras. Ono što je Jost doneo Holandiji i Evropi nije trebalo da se završi ovako - piše u saopštenju javnost servisa Holandije.

Evrovizija 2024

Foto: EPA

 

Protesti u Malmeu

Trenutno su burni protesti u Malmeu, gradu u kom je finale Evrovizije, a strani mediji pišu i da se u jednom trenutku policija sukobima sa učesnicima protesta, više o tome pročitajte ovde. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading