LORIN ODBIJA DA PREDA POBEDNIČKU STATUU! Novi skandal drma Evroviziju, pevačica izričito naglasila da ovoj državi nikako neće čestitati!
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Pobednica Evrovizije Lorin, istakla je da neće predati trofej Izraelki Eden Golan ako pobedi večeras.

Odbija da preda trofej

Dvostruka šampionka rekla je producentima da će prekršiti protokol i da neće izvršiti redovnu primopredaju zbog nacionalnog sukoba u Gazi.

Lorin je zakonski obavezna da nastupi na ovogodišnjem takmičenju i preda stakleni trofej ovogodišnjem pobedniku, uprkos pozivima na bojkot, nakon pobede u Liverpulu prošle godine sa Tatuom.

Zvezda je javno insistirala da bi takmičenje trebalo da se nastavi kako bi donelo pozitivnost u svet. Međutim, tenzije iza kulisa su rasle tokom nekoliko nedelja uoči večerašnjeg velikog finala.

Govoreći za The Sun ranije ove nedelje, Lorin je rekla:

- Pozitivno privlači pozitivno, a negativno negativno. Ako bismo zatvorili ovo čvorište pozitivne energije, kažnjavajući milione za distorziju negde drugde, to bi bilo tako destruktivno - rekla je.

Kako je The Sun saznao, ona je odlučna da istraje u svom stavu.

- Ona namerava da jasno iznese svoj stav u pogledu svog stava prema Izraelu oko njene pažljivo koreografisane i graciozne predaje trofeja koja će pokazati svetu na kojoj strani istorije zaista stoji. Postoji plan da Lorin stane na scenu, ostavi trofej na postolju i ode pre nego što prezenteri požele dobrodošlicu Izraelu na binu, ukoliko osvoje željenu titulu - rekao je izvor za The Sun.

Evrovizija

Printscreen

 

Mora da ćuti

Izvori bliski konkurenciji takođe kažu da u njenom ugovoru jasno stoji da ona ne sme da kaže ništa klevetujuće o Evropskoj radiodifuznoj uniji, koja vodi takmičenje.

Lorin će izvesti svoj novi singl "Forever" na događaju u Malme Areni u Švedskoj, kao i prošlogodišnji pobednički album "Tattoo" kao deo intervalnog nastupa tokom večerašnjeg finala.

Sun je kontaktirao Lorinine predstavnike za komentar, ali ga nije bilo.

Bunt bivših takmičara

Prošlogodišnji učesnik "Evrovizije" Kaarija iz Finske, koji je 2023 osvojio drugo mesto na ovom muzičkom takmičenju, ove godine je trebalo da pročita glasove svoje zemlje u prenosi uživo, međutim, on je odlučio da se povuče.

- Odlučio sam da ne budem prezenter glasova od žirija za Finsku. Izgovaranje glasova na glas, večeras ne deluje ispravno - poručio je Kaarija.

Njegov primer sledila je i bivša učesnica Norveške Alessandra, koja je takođe odustala da bude prezenter glasova za svoju zemlju.

Tokom današnjeg dana doneta je odluka da predstavnik Holandije Jost Klajn bude diskvalifikovan. Ovo je presedan u takmičenju.

HRVATIMA UDARENA ZABRANA NA EVROVIZIJI!

Mnogi smatraju da je ovo najskandalonija Evrovizija koja je ikada održana, nakon diskvalifikacije Holandije i protesta širom Evrope zbog učestvovanja Izraela na pomenutom takmičenju, ali tu nije kraj skandalima!

Kako pišu domaći mediji, hrvatskim medijima koji izveštavaju iz Arene u Malmeu, zabranjeno je da daju izjave za druge medije i komentarišu trenutne događaje na Evroviziji, više o tome pročitajte ovde. 

The Sun/Kurir

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Tea

11.05.2024 23:40

Evrovizija je odavno postala Politikovizija a zameniće je Briksovizija