Dejan Stanković Kralj
Foto: Alo/Alo

Dejan Stanković Kralj prvi je Srbin koji je u Briselu posatao kandidat za ulazak u Evropski parlament.

Nekada popularni srpski voditelj, koji se povukao iz medija, postigao je neverovatan uspeh u Briselu, gde se kao kandidat našao na izbornoj listi hrišćansko-demokratske stranke CD&V iz Belgije kao njihov kandidat iz Brisela za ulazak u Evropski parlament.

Dejan Stanković Kralj

Alo

 

Na pomenutoj listi, nalazi se trinaest kandidata, među kojima su bivši belgijski ministri i ljudi koji imaju politički ugled i uticaj u Belgiji, a među njima, kao kandidat, nalazi se i Dejan. Evropski izbori održaće se 9. juna 2024.godine na kojima će građani Evropske unije birati ko će od kandidata ući u Evropski parlament!

Poznato je da je Dejan Kralj završio fakultet za teologiju i pedagogiju u Briselu, smer pravoslavna teologija, da priča pet stranih jezika, kao i to da je već 20 godina profesor pravoslavne veronauke u Briselu i sudski prevodilac za flamanski jezik.

Dejan Stanković Kralj

Alo

 

Na evropsku listu, dovela su ga prvenstveno njegova zalaganja i rezlutati kao borca za ljudska i evropska prava, po kome ga belgijska javnost i upoznala, a o Dejanu i njegovim uspesima pisale su i najčitanije belgijske novine i portali. Povodom ove bitne novosti u njegovom životu, Dejan Kralj je istakao koliko je ponosan.

Dejan Stanković Kralj

Alo

 

- Za ovaj božanstveni uspeh mogu jedino da zahvalim dragome Gospodu Bogu. Od trenutka kada sam voditeljski poziv zamenio hrišćanskim, Bog mi je otvorio neke nove puteve i vrata o kojima sam ranije mogao samo da sanjam. Siguran sam da Bog ima velike planove sa mnom i ako bude po njegovoj volji, da na izborima osvojim dovoljno glasova za ulazak u Evropski parlament, Srbija može da računa da ću se maksimalno zalagati da što pre postane ravnopravna članica Evropske Unije. Od sutra krećem sa velikom kampanjom po celoj Belgiji. Prva mi je čestitala i poželela sreću Ministarka unutrašnjih poslova Belgije Annelies Verlinden, kojoj se puno zahvaljujem, kao i hrišćansko-demokratskoj stranci CD&V, koja mi je pružila veliko poverenje i ogromnu čast da se nađem na njihovoj evropskoj listi pod rednim brojem 9. Pre par godina na evropskom samitu , sreo sam Čarls Mišela, predsednika evropskog saveta, koji je posle razgovora sa mnom zaključio da imam veliki talenat za politiku i tada mi je rekao da veruje da ću jednog dana postići veliki uspeh na evropskoj političkoj sceni i nije pogrešio. Samim tim što sam na listi za ulazak u Evropski parlament, ja se već osećam kao pobednik - rekao je Dejan za srpske medije.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading