Lane Gutović
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Navodi Milice Gojković o spornom usmenom zaveštanju njenog oca, pokojnog Milana Laneta Gutovića, i dalje su vruća tema.

Neki je podržavaju, drugi kritikuju, a komšije legendarnog glumca u beogradskom naselju Kumodraž, smatraju da je pogrešila.

- Živim preko puta Gutovića 53 godine. Guta ima dva sina, Spasoja koga svi zovemo Paja, i Janka. Odrasli su ovde. Paja je završio arhitekturu, ne znam šta je Janko uradio sa fakultetom - istakla je za Alo! ova starija gospođa i dodala:

Kuća Laneta Gutovića

Alo

 

- Prva Gutina žena je bila prevodilac francuskog jezika, simpatična crnka, dete vojnog lica. Viđala sam je ovde sredinom sedamdesetih, a Milicu i Nevenu nisam videla više od 20 godina. Nikada nisu obišle oca. Paja i Janko su ga pazili do poslednjeg trenutka, Paja ga je kupao i presvlačio, to zna celi komšiluk.

Lane Gutović

Foto: Printskrin

 

Prema njenim rečima, Lane je bio strog, ali pravičan.

- Paja hteo malo da pauzira sa studijama, odmah mu je ukinuo džeparac i brže-bolje se vratio na fakultet i završio ga. Pamtim i neke nestašluke, bio je osmi razred, vozio je motor sa Jankom i vidim Bilju u pratnji dva milicionera. Nju su zvali, nisu smeli ocu da kažu. Posle im je Guta oduzeo motor. Svi znamo da je bio izuzetan otac, da nikada deci ne bi učinio nepravdu. Milica je pogrešila, dobro joj je Paja poručio da će sve što ima na tu temu, da joj kaže na sudu - istakla je komšinica i dodala:

- Ako ćerke smatraju da im nešto više pripada, nije trebalo to javno da govore. Sad su se setile oca, kad su mislile da ga obiđu? Još je Milica napala tu jadnu medicinsku sestru, a kažu da je ona negovala i patrijarha Pavla. Vidim i da se Kapetana Dragan iznervirao zbog svega, ali pogrešio je, ćerke su bile na Gutinoj sahrani, izjavila sam im saučešće. Njihova majka nije bila, čula sam da je jadna ozbiljno bolesna.

Milica Gutović

Printscreen

 

Kako je istakla, Lane je sve vreme živeo u Kumodražu.

- Osim kada je u Bavaništu imao firmu, neke kamione koji su prevozili pesak i ugalj i kad je imao koze. U to vreme je bio jako razočaran. Tada je i upoznao Bilju, balerinu, Pajinu i Jankovu majku. Ne znam što su se razveli, samo je on jednom rekao da on nikad nije ostavljao žene, već su one odlazile od njega.

Otkrila nam je i kakav je Lane bio brat.

- Posle smrti roditelja od sestre Bojane je otkupio polovinu njenog nasledstva, sredio je obe kuće, uveo parno grejanje. Bojana je bila lepotica, pojavila se i na televiziji, reklamirala je EI televizore, bila je kuma sa Milošem Žutićem, ona je Gutu i nagovorila da se bavi glumom. Žutić i Ceca Bojković su često dolazili ovde, viđala sam i onog crnog Ćirka, Tiki Špicu je bio kum - navela je naša sagovornica i dodala da ceo Kumodraž misli isto:

- Gutu niko nije mogao da kupi, bio je samo svoj. Nije lepo ovo što mu je ćerka uradila.

Kuća Laneta Gutovića

Alo

 

Sve nas je hranio, mnogo nas je zadužio

Kako je istakla naša sagovornica, Lane je bio izuzetan komšija.

- Obožavala sam ga, do sutra bih mogla da pričam koliko je bio feneomenalan, Peca ribu, a ne jede je i onda sve podeli po komšiluku. Svi smo se najeli te njegove ribe. Ima tu, odmah pored njegove kuće i jedan milicioner, svi pamtimo kako je njegovu ženu i dete Guta vodio na more, kad je ovaj bio u Kanadi. Svima nam je pomagao, bio je veliki umetnik, još veći čovek.

Piše: Zorica Zarić 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading