Nastup Harisa Džinovića
Foto: Alo/Ivan Stanivuković

Pevač Haris Džinović i modna kreatorka Melina Džinović važili su za jedan od najskladnijih parova, te je iz tog razloga vest o njihovom razvodu iznenadila javnost. 

Muzičku karijeru je započeo sedamdesetih godina prošlog veka. Prvu singl ploču je snimio 1975. godine, a na njemu su bile pesme „Domovina“ i „Želim tebe“. Usledili su singlovi „Jedan dio mog života“, „Nema više stare majke“, te „Gdje su naši dani“ i „Slobodanka“. U avgustu 1977. godine je objavio pesme „Dođi noćas“ i „Pjesma mojoj zemlji“, a tri godine kasnije „Domovino moja“.

Haris i Melina

Foto: ATA Images

 

Mesto rođenja

Haris Džinović je rođen 1951. godine u Sarajevu. Njegov otac Muhamed Džinović je po struci bio inženjer, a majka Hatidže ekonomistkinja. U detinjstvu je dosta vremena provodio sa bakom i dedom, a osim muzike, voleo je i sport. Bavio se tenisom, atletikom i skijanjem, ali mu je najveća ljubav bila fudbal koji je igrao od malih nogu.

Školovanje

U drugom razredu osnovne škole majka mu je kupila harmoniku. Iako je u porodici imao školovane muzičare, učio je da svira sam. Po završetku srednje škole upisao je gimnaziju, gde je otkrio talenat za sviranje klavira. U gimnazijskoj dvorani je počeo da svira, pa je zbog fudbala i klavira zapostavio školu.

Nastup Harisa Džinovića

Ivan Stanivuković

 

Haris je svoje prve honorare zarađivao sa 16 godina

Sa 16 godina je zarađivao prve honorare nastupajući u Sarajevu i na Jahorini. Zbog mnogo neopravdanih časova izbačen je iz škole dva puta, te je morao da ide u večernju školu kako bi uspeo da maturira.

Podsetimo, Džinović je otkrio i kako se osećaju njihova deca zbog razvoda.

- Oni su poprilično veliki, nije im to lako palo - naveo je pevač.

biografija.org

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading