SEVERINA JAVNO PODRŽALA TRANS OSOBE! Pevačica presekla i obratila se direktno njima, ne može više da ćuti
Foto: Alo/Foto: ATA Images

Pevačica Severina Vučković, kako prenose hrvatski mediji, priključila se kampanji udruženja kolekTIRV, čiji je cilj informisanje i osvešćivanje javnosti o izazovima na koje transrodne osobe nailaze u društvu.

Pevačica je snimila video sa trans ženom Dianom u kome su se našalile.

- Ja sam ti odlučila... Znači, u ovo jedno zadnjih par meseci da sam potpuno završila s muškim rodom - priča Severina. Čuj... I ja se trudim. Ali s vlastitim - odgovorila joj je Diana poručivši:

- Ja sam kao ti u mnogim stvarima. Ali na mene, kao trans osobu, gledaju drugačije nego na tebe OK, osim možda na Severinu - dodala je ona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

- Znate li da transrodne osobe nemaju pravo na punu zdravstvenu zaštitu i da terapiju i zahvate koji su im potrebni često moraju da plaćaju? Znate li da (pre)često dobiju odbijenice u potrazi za poslom? Znate li da transrodne osobe nisu jednake u našem društvu? - napisala je Severina u opisu.

Severinin stan u Splitu

Printscreen

 

Podsetimo, prema navodima hrvatskih medija, Severinin i Milanov sin je vraćen Severini, a pevačica se tim povodom oglasila.

- Nisam očekivala da će Županijski sud u Splitu tako brzo doneti novu odluku, jer je do sada u mom slučaju, odnosno mom detetu, sve išlo sporo, puno nepravde i korupcije - napisala je Severina.

- Splitski sud je ponovo doneo presudu kao 2021. godine, pola - pola, dobro da su se vratili na to, sve je bolje nego dva puta nedeljno po četiri sata, ali neću stati na tome - ići ću do kraja. Tražiću samostalno starateljstvo i sigurno ću nastaviti da se borim za sve žene, odnosno njihovu decu, sa kojima se sistem igra, žrtve sistema i institucija, 'moćne i nemoćne žene' - nadovezala se pevačica.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading