Džej
Foto: Printscreen/Printscreen

Sinoć je u Beogradu premijerno prikazan film "Nedelja" koji je urađen po liku i delu legendarnog pevača Džeja Ramadanovskog.

U ovom ostvarenju prikazano je njegovo teško detinjstvo, odrastanje i karijeri.Rođen je 1965. godine u višečlanoj romskoj porodici u beogradskom naselju Dorćol. Njegov otac Mazlam je bio obućar, a majka Barija je radila u komunalnom preduzeću „Zelenilo“.

Kada je krenuo u osnovnu školu, Džej je bio jako dobar, vaspitan i uredan đak, ali onda se sve preokrenulo. Nakon što je otac odlučio da odseli u Austriju, njegovi roditelji su se razveli. Džej je pošao za njim, ali s obzirom na to da je pao razred, Mazlam ga je vratio u Beograd. Živeo je sa bakom Danicom, a majka je sa sestrama živela nekoliko kuća dalje. Tada je počeo da beži od kuće. Sa drugarima je igrao klikere, dane provodio na ulici, trošio babine pare, a tada je počeo da se bavi džeparenjem.

Iako se majka trudila koliko je mogla da ga dovede u red, Džej je nastavio da pravi probleme, pa ga je socijalna služba poslala na „prevaspitavanje“ u dom za maloletnike. Međutim, on se i tada snalazio. Bežao je iz skoro svakog doma, a najduže je ostao u Domu „Vasa Stajić“ na Voždovcu čiji je štićenik bio skoro devet godina. Tu je završio autolakirerski zanat.

Život mu se promenio kada je upoznao Marinu Tucaković, koja ga je "uzela pod svoje" i koja je zaslužna za dobar deo njegove blistave karijere.

Ipak, mnogo ružnog je bilo u njegovom životu. Naime, 2003. godine njegova rođena sestra Šeherezada (43) nestala je u Crnoj Gori. O njoj se godinu dana ništa nije znalo, a u maju 2004. godine njeno telo pronađeno je u Šušnju kod Bara.

Ono što je šokirao region jeste to da je naručilac ubistva bio Džejev sestrić, sin njegove najstarije sestre. Džej je bio taj koji je identifikovao leš svoje sestre, kada su je pronašli, a prepoznao ju je po zlatnom lančiću koji je uvek nosila na nozi

- Šeherezada je moja starija sestra i nestala je prošlog leta u avgustu, kada je iz Italije, gde je živela, svojim kolima krenula ka Beogradu. Mesecima smo njen muž, Italijan, i ja pokušavali da saznamo gde je. Nagađali smo da li je oteta i da li je uopšte živa. Pretragu je sproveo i Interpol, ali nikakvih obaveštenja koja bi razrešila misteriju nije bilo -  pričao je tada Džej.

- Šeherezadino ubistvo je dugo planirano i smišljeno izvedeno. Naručilac ubistva je naš sestrić, sin naše najstarije sestre. On je imao ovlašćenje da vodi poslove Šeherezadine privatne firme u Beogradu. Izgleda da je prilikom ugovaranja i kupovine nekih autobusa utajio 10.000 evra. Napravio je još neke mahinacije i da bi sve to prikrio, rešio je da je ubije. Utisci su još stravičniji pošto su naše porodice imućne i zločin zbog koristoljublja je apsurd. Sestrić je saznao kada ona stiže feribotom u luku Bar, otišao je da je sačeka, ali umesto da je sigurno dovede kući, u Srbiju, napravio joj je zasedu. Ubistvo su izvršila dvojica momaka koje je poveo iz Beograda. Udario ju je tupim predmetom po glavi, pretpostavlja se kamenom, a onda su je tamo ostavili - ispričao je Džej.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading