Žarko
Foto: Tanjug/Foto: Tanjug

Glumac Žarko Laušević preminuo je 15. novembra, a njegovi prijatelji su se oprostili od njega dirljivim rečima. Irfan Mensur je između ostalih izgovorio veoma emotivan govor u sećanje na svog velikog prijatelja.

Mensur je istakao da je Žarko bio višestruko talentovan čovek i da se divio njegovoj izdržljivosti.

- Ne znam da li je bio najemotivniji. Bio je možda i najistinitiji, pa je ta istina dirnula ljude. Nisam hteo da kažem šta svi znamo o Žarku Lauševiću. Nikada ne bih ispričao sve što znam o pokojnom Zoranu Bečiću, Meši Selimoviću ili Rejhanu Demirdžiću. Želim da pričam o ljudima koji imaju svoje ime i prezime. Kada govorite o njima, govorite sa razumevanjem koliko su oni bili veliki. Kada se govori o takvim ljudima, ne može se preskočiti njihova izdržljivost. Nažalost, iza Rejhana neke anegdote, nekoliko slika, iza Selimovića monumentalnost njegovih dela, takva je bila njegova umetnost - rekao je Mensur za medije, a potom je govorio o prijateljstvu sa Lauševićem.

Mensur je istakao da njihovo prijateljstvo nije bilo motivisano koristima, već su se prepoznali kao ljudi sa istim interesovanjima, smislom za život i humorom. Čak ni udaljenost (Laušević je bio u Americi) nije bila prepreka njihovom prijateljstvu, jer su ostajali u kontaktu putem telefona i video poziva.

- Imao sam tu sreću da Žarka poznajem od trenutka kada se pojavio u Beogradu, naše prijateljstvo nije bilo ni na kakvoj koristi, ali smo se prepoznali kao ljudi, koji imaju ista interesovanja, isti smisao za život, isti smisao za humor , iste želje, zato se nismo odvajali ni kad je bio u Americi. Ostali smo na telefonu. Naše šetnje su poznate, razgovaramo preko video poziva, on šeta Njujorkom, ja šetam Beogradom i razgovaramo. Žarko je bio višestruko talentovan čovek. Zaista sam mu se divio, i zato se nismo družili."

- Nikad to nisam rekao i kajem se što mu nikad nisam rekao: "Zare, ja ti se divim." Sad ako me čuje i ako čita, a on sve čuje i čita sve, jer je uvek bolje znao šta je bilo dešavalo i u Bosni i u Srbiji, nego što sam znao živeći na ovim prostorima. Neka čuje da sam mu se divio, jer sam prepoznao izuzetnog čoveka", rekao je glumac za "Dnevni avaz".

Irfan Mensur je istakao da se divio Žarku Lauševiću, ali da mu nikada to nije direktno rekao. Sada, nakon Žarkove smrti, kaje se što mu to nije prethodno saopštio. Ipak, Mensur je izrazio svoje divljenje javno, ističući da je prepoznao izuzetnog čoveka u svom prijatelju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading