Žarko Laušević
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen TV Prva

Legendarni glumac Žarko Laušević izgubio je borbu sa opakom bolešću 15. decembra kada je porodica objavila vest o njegovoj smrti. 

Glumca su na večni počinac ispratile brojne kolege, prijatelji, kao i mnogobrojni poštovaoci njegovog dela. Pamtićemo ga po brojnim maestralnim ulogama, kao i knjigama koje je napisao, a nažalost i po tragičnom događaju koji ga je zauvek obeležio.

Glumac je nakon sukoba usmrtio dva mladića i jednog ranio u podgoričkom kafiću "Epl". Osuđen je na 13 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva. Presuda je, nakon žalbi, potvrđena 1994. godine, a kaznu je izdržavao u Spužu i Požarevcu.

Tokom boravka u Spužu, u isti zatvor dolazi još jedan domaći glumac, Nebojša Bakočević. Važio je za jednog od najvećih šmekera bivše Jugoslavije, žene su ga obožavale, ali i on njih, tako je jednom prilikom otkrio i da je Akademiju upisao upravo zbog njih. Kada se Bakočević na vrhuncu slave povukao iz javnog života, mediji su pisali da je razlog njegova navodna zavisnost od heroina.

Susret Žarka i Nebojše opisala je književnica i voditeljka Isidora Bjelica u svom delu "Apostoli urbanog Beograda". U poglavlju "Nebojša Bakočević Bakoč - Buntovnik bez razloga" prenela je svoj susret sa tada tridesettrogodišnjim glumcem koga su zvali srpski Alen Delon. Između ostalog, pomenuli su i Lauševića, glumačkog šmekera koji nije želeo u kolo slavnih.

"Posle sasvim duge dramske pauze, još uvek u majici, Bakoč mi je ispričao susret sa Žarkom koji se odigrao 8. avgusta 1993. godine. Bilo je to devet dana posle njegovog hapšenja", opisala je Bjelica.

Bakočević je u Spuž odveden kao svedok zbog droge. Kako se navodi, dva glumca su se srela u zatvorskom dvorištu.

"Bilo je rano popodne, jako sunce, cvrčci. Žarko se vraćao iz šetnje, bio je u svom odelu. Ugledao je Bakoča u zatvorskom dvorištu, prišao i izljubili su se", piše u knjizi.

Laušević je pitao kolegu otkud on u Spužu. Bakoč je rekao da je u pitanju "neki nesporazum" i uzvratio pitanjem: "Kako si ti?", na šta mu je Laušević odgovorio da je dobro.

"Onda su se rastali. Ostali zatvorenici su ih gledali kao u filmu 'Roberto la Roka' Žana Bekera. Sunce je ostalo isto, cvrčci, običan letnji dan", ovim rečima Bjelica je završila priču.

Nebojša Bakočević ostavio je utisak tajanstvenog mladića, a nije ga promenio ni do danas, možda je upravo zbog toga uvek bio privlačan nežnijem polu! Bakočević se 2000-ih pojavio kao epizodni glumac u nekoliko serija i fiilmova. Poslednji put publika je imala prilike da ga vidi u serijama "Vratiće se rode", "Pet", kao i u filmu "Artiljero".

@alo_portal Muzika i plač u kapeli na poslednjem ispraćaju Žarka Lauševića! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fypシ゚viral #zarkolausevic #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading