Maca
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/tvK1

Voditelj, komičar i glumac Dragan Marinković Maca gostovao je nedavno u jednom podkastu koji je izazvao veliku pažnju.

Naime, pored svih aktuelnih tema, Maca se dotakao i trenutnih dešavanja u svetu i ratova koji odnose na stotine života.

Marinković nije mogao da sakrije tugu zbog svega te je izgovorio reči koje su mnoge rastužile, a koje su i veoma realne i potresne.

 

 

- Kad je rat, država daje topove, bogati volove, sirotinja sinove, a kad završi rat, država vrati topove, bogati dobiju nove volove, a sirotinja traži grobove svojih sinova - izgovorio je Maca ove reči sa setom u glasu i rasplakao mnoge.

Komentari ispod pomenutog videa samo su se nizali, a mnogi su se složili sa ovom izjavom voditelja.

Podsetimo, glumac i voditelj Dragan Marinković Maca otkrio je u jednoj emisiji sećanje na dan kada je počeo rat i kada je pogođen sprat iznad kojeg je živeo sa majkom.

- Ne dao bog nikome! U tim trenucima razmišljaš samo da li je ovo poslednja kafa koju sam popio ili mi je ovo poslednji poljubac s osobom s kojom sam se ljubio - rekao je Maca i otkrio da je tokom rata u Bosni bio u rodnom Sarajevu jer, kako je istakao, nije mogao da ostavi majku.

- Početkom aprila počelo je već da se zakuvava. Ne sećam se da sam ikad video lepši dan. Proleće, kera nema na ulici. Zamisli prazne ulice, ništa se ne čuje, samo ptičice. Tišina, ali ona jeziva i uskoro kreće belaj. Taj dan mi nikada nije bio duži u životu jer ne smeš izaći. Već se ozbiljno zaratilo, ali mi smo sve kontali to će sad da prođe, pa idemo na more u Makarsku.Ja prešao kod mame, a ona stavila jambolija preko televizora i prozora, ako udari granata, da nas ne povredi. Nije žena shvatala šta je granata i da to neće zaštiti ništa. Vidim ja počinje pucanje, tenkovi i odjednom samo kako se zgrada ljulja. Pogodili su sprat iznad mene, a vidim kroz onu prašinu mamu, koja je zapalila. Posle sam je zezao da je ostavila sina da ga ubiju - rekao je glumac u emisiji "Preživeli" i naglasio da se oduvek predstavlja kao Jugosloven i da ga nacionalne razlike ne zanimaju.

Mnoge Sarajlije mu, kako kaže, zameraju što je napustio svoj grad i otišao za Beograd.

- Još kao dete, znao sam žestoke momke i da nije bilo njih, ne znam kako bih opstao. Imao sam problema, uglavnom s budalama. Problem je što sam ja u Sarajevu za papke četnik, a u Beogradu sam mudžahedin. Meni ne smeta ničija ideologija, stavovi, dok ne ugrožavaju mene i nekog meni bliskog - rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Pasivna kritičarka

02.11.2023 15:33

Ivo Andrić je to davno napisao...