NE DAO BOG NIKOME! "Mama stavila jambolije preko prozora, ako udari granata da nas ne povredi", prisetio se Maca u suzama
Foto: Alo.rs

Glumac i voditelj Dragan Marinković Maca otkrio je u jednoj emisiji sećanje na dan kada je počeo rat i kada je pogođen sprat iznad kojeg je živeo sa majkom.

"Ne dao bog nikome! U tim trenucima razmišljaš samo da li je ovo poslednja kafa koju sam popio ili mi je ovo poslednji poljubac s osobom s kojom sam se ljubio", rekao je Maca i otkrio da je tokom rata u Bosni bio u rodnom Sarajevu jer, kako je istakao, nije mogao da ostavi majku.

"Početkom aprila počelo je već da se zakuvava. Ne sećam se da sam ikad video lepši dan. Proleće, kera nema na ulici. Zamisli prazne ulice, ništa se ne čuje, samo ptičice. Tišina, ali ona jeziva i uskoro kreće belaj. Taj dan mi nikada nije bio duži u životu jer ne smeš izaći. Već se ozbiljno zaratilo, ali mi smo sve kontali to će sad da prođe, pa idemo na more u Makarsku.Ja prešao kod mame, a ona stavila jambolija preko televizora i prozora, ako udari granata, da nas ne povredi. Nije žena shvatala šta je granata i da to neće zaštiti ništa. Vidim ja počinje pucanje, tenkovi i odjednom samo kako se zgrada ljulja. Pogodili su sprat iznad mene, a vidim kroz onu prašinu mamu, koja je zapalila. Posle sam je zezao da je ostavila sina da ga ubiju", rekao je glumac u emisiji "Preživeli" i naglasio da se oduvek predstavlja kao Jugosloven i da ga nacionalne razlike ne zanimaju.

Mnoge Sarajlije mu, kako kaže, zameraju što je napustio svoj grad i otišao za Beograd.

"Još kao dete, znao sam žestoke momke i da nije bilo njih, ne znam kako bih opstao. Imao sam problema, uglavnom s budalama. Problem je što sam ja u Sarajevu za papke četnik, a u Beogradu sam mudžahedin. Meni ne smeta ničija ideologija, stavovi, dok ne ugrožavaju mene i nekog meni bliskog".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading