Sergej Trifunović
Foto: Alo/Foto: Ataimages

Na zvaničnom sajtu Policijske uprave splitsko-dalmatinske objavljeno je saopštenje koje se odnosi na srpskog glumca Sergeja Trifunovića, a u kojem su naveli kako mu je n godinu dana zabranjen ulazak u njihovu zemlju, sve zemlje EU i tri države EFTA - Island, Lihtenštajn i Norvešku.

Kako su naveli, on ne na društvenoj mreži iznosio netačne informacije, "ali i uvredljive i pogrdne reči za policijske službenike".

Takođe, tvrde da je muškarac "svojim ponašanjem na području Splita ostvario obeležja pet prekršaja. Nakon poziva građana i zatražene intervencije na plaži Kaštelet zbog počinjenja prekršaja iz čl.30 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, muškaraca ničim izazvan vređa policajce na način koji nije primeren za javnu objavu".

Sergej Trifunović

Foto: Ataimages

 

Potom su naveli kako je vređao javni red i mir, isticao neprimeren sadržaj, te da je u objavi na Instagramu iskazal upornost jer je "ispod teksta nastavio s vređanjem i omalovažavanjem službene osobe, uprkos činjenici što je prethodnog dana, 08. septembra 2023. kažnjen zbog istog prekršaja".

Na kraju saopštenja naveli su da je svako ko poseti njihovu zemlju u obavezi da poštuje i njene zakone.

"Konačno, svako od nas može slobodno birati mesto i zemlju koju će posetiti, ali svako od nas je i u obavezi poštovati zakone te zemlje", poručili su Hrvati.

Šta je prethodilo zvaničnoj zabrani

Sergej Trifunović uhapšen je 8. septembra u Splitu, pošto je, kako su naveli tamošnji mediji, držao psa bez nadzora i vređao policajce.

Policija je na teren izašla po pozivu građanke, a Sergej je navodno policajcima odbrusio rečima "Što me je*ete?! Vodite me u stanicu pa me tamo je*ite!".

Navodno je pre toga jednom policajcu rekao da je on taj koji je "je*eno bez nadzora".

Nakon što je pušten na slobodu i kažnjen, glumac se oglasio na svom Instagramu.

- Ok. Ajmo ovako. Maltretiranja koja sam danas doživeo mogu da se uporede sa istorijskim slikama u kojima gradom paradiraju policijske snage sa nekakvim prasećim glavama u majicama sa kragnom i Pit Bull sekjuriti bedžom, koji maltretiraju meštane i vlasnike kafića koji se ližu sa gradskom vlasti. Maltretiranja koja sam danas istrpeo nisam nikad i nigde. Da kontraparafraziram Olivera Dragojevića - nikada više neću doći u Split - napisao je Sergej.

- Adio. A bilo je lipo i svi vi moji dragi prijatelji iz Splita ste uvek dobrodošli - dodao je Trifunović.

Sergej Trifunović

Foto: Ataimages

 

Glumac je nakon hapšenja dao izjavu u kojoj je istakao koliko je u čudu zbog onoga što mu se dogodilo.

- Još uvek me drndaju, evo me ovde u policiji. Brate, otišao sam da se kupam sa psom, plivali smo u moru, neka luđakinja je to prijavila, pošto se valjda plaši psa. Još mi je rekla da zašto pas nije na povocu, pa kako će biti kad je plivao sa mnom u moru, jeb.. ga ja! I tako mnogo gluposti. Ne mogu sad da govorim više, živci su mi… - rekao je Trifunović za Slobodnu Dalmaciju.

Opštinski prekršajni sud u Splitu doneo je odluku i kaznio glumca sa 500 evra novčane kazne, plus 50 evra za sudske troškove.

Kažnjen ponovo - nakon prve kazne i saslušanja

Nakon što je priveden, pa mu je pisana kazna zbog "držanja psa bez nadzora i vređanja policije", kako su naveli hrvatski mediji, srpskog glumca Sergeja Trifunovića ponovo su kaznili.

On je opet kažnjen preksinoć, oko ponoći, kada je šetao svog nemačkog ovčara, koji nije bio na povodcu i sa brnjicom. Sve se desilo u Bosanskoj ulici u Splitu kada je na njega "naletela" patrola komunalnih redara i policajaca.

Oni su mu izdali prekršajni nalog na 200 evra, a Trifunović je odmah platio dve trećine kazne, odnosno 133 evra.

Oštre reči u objavi na Instagramu

Ova objava Trifunovića još je jedan razlog zašto je doneta odluka o zabrani.

- Hvala hrvatskim policajcima na graničnom prelazu Bajakovo, na ljubaznosti i zaista predivnom ophođenju. Njihovim splitskim kolegama, na tri hapšenja u 30 sati, psihofizičkom maltretiranju, te iznudi od preko hiljadu i po evra. Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi nove, lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke, na koje se ovom prilikom pose*em po članovima 5, 17 i 36, biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi. Znam da vam je žao što niste stigli da mi otvorite Loru u po noći, i pokažete strujomer. Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu poternicu. Dotad, vidimo se u Grčkoj. Ako ne, onda u Blajburgu. Bićemo na identičnim stranama kao onomad."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
milorad

10.09.2023 16:44

ova osoba je opasna po okolinu,bilo gde da se nalazi.Njega treba staviti na stalno posmatranje i to odmah.