IVANOVA KORITA Najveći hit Merime Njegomir krije veliku tajnu
Foto: Youtube/Printscreen

Iako je za života napravila pregršt hitova, Merimu Njegomir najviše povezuju sa pesmom „Ivanova korita“. Pesma je postala lična karta legendarne pevačice, a malo se zna da je čuveni kompozitor Milutin Popović Zahar stihove ove vanvremenske numere posvetio stricu koji je, kao i Merima, preminuo nakon borbe sa rakom pankreasa.

- Pesmu „Ivanova korita“ napisao sam 1999. godine, kada se moj stric Jakša razboleo od raka pankreasa. Živeo je u Beogradu i ja sam otišao da ga vidim, a on se već polako gasio. I pošto je bio poreklom iz Crne Gore, rekao mi je: „Molim te sinovče, donesi mi balon vode s Ivanovih korita kod Cetinja, čini mi se da ću da ozdravim od toga“ - započeo je svoju priču Zahar za „Informer“.

IVANOVA KORITA Najveći hit Merime Njegomir krije veliku tajnu

Foto: Youtube/Printscreen

 

- Njegova žena je to čula i rekla mi je „Natoči mu vode sa bilo kog izvora i donesi“. Tako sam i uradio. Otišao sam kod strica, on je popio gutljaj i rekao mi „Ovo nije voda sa Ivanovih korita“. Krenuo sam kući, bilo me je sramota, grizla me je savest. U Beogradu je bila gužva, čini mi se da sam se vozio satima. I odjednom su kroz glavu počeli da mi se nižu stihovi.

Kada je nakon dve godine ponudio pesmu Merimi, ona ju je smatrala vrlo tužnom pa je Zahar morao malo da koriguje tekst.

- Dopala joj se pesma, ali mi je rekla da je veoma tužna. Zato sam naknadno dopisao stihove „Ti ne plači, majko stara, lijepa Anka progovara. U snu mi se Jova javi. Ozdraviću od ljubavi“ - rekao je Milutin Popović, koji je do Merimine smrti ostao u kontaktu sa njom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading